Kreta, Söndag 20 juli: Dagen vi köpte färsk bröd åt ankorna samt utfodrade myrorna med chilinötter

Här kommer en fortsättning på Kretadagboken

20myror

Dag 14

Efter avslutad frukost roade jag mig med att vika alla kläder som vi inte skulle använda mera. Och så passade jag på att sortera bort all smutstvätt från den som fortfarande var ren (eller mindre smutsig.. haha..)

Senare knatade vi iväg på vår dagliga förmiddagspromenad. Bus fick köpa bröd för att mata ankorna uppe vid flodens start och sen begav vi oss dit. Ankorna blev mäkta glada. Det är nog sällan dom blir utfodrade med nybakt bröd. Dom är nog van med gammalt torrt dito. Men eftersom vi inte hade nåt sånt hemma så fick vi erbjuda färskt. Vilket uppskattades.

Innan lunch handlade vi sedan sånt vi ville ha med oss hem samt alla grönsaker och frukter vi behövde innan hemresan. Till lunch åt vi pasta med ost och broccolisås. Och sen unnade vi oss en kladdkakeliknande bakelse till efterrätt.

På stranden hade bus ”beställt” en vaktborg som man kunde gå in i. Vilket jag och maken såg till att han fick.

20vaktborg
Efter några svettiga timmar på stranden började jag packa resväskan medan bus och maken duschade. Sen avnjöt vi en sista drink på balkongen. Och myrorna uppskattade att vi tappade lite chilinötter på golvet – vilket syns på den översta bilden i inlägget!

Till middag smällde vi i oss en gigantisk Mixed Grill för 2 – Den hade gott räckt till 4 personer. Självklart med lite alkoholhaltigt i glasen!

Efter maten hade vi bestämt oss för att gå på Edem Park och dricka lite drinkar och bus skulle få beställa glass. Men bus ville hellre ha en GB Sandwish än en härlig bägare med kulglass. Vilken unge! Självklart fick han det. SEN gick vi på Edem Park och drinkades.

Jag beställde en Caipirinha – som var sjukt stark (och god) och maken drack en B 52. Inte den heller var mesblandad. Och bus då… tja han fick en drink han med. En betydligt svagare men gjord av färskpressade juicer som var full med tomtebloss. Alla drinkar gick på 3€ styck.. Snuskbilligt!

20drink

Vi kom rätt sent i säng. Bus var uppe till efter 12 och vi höll i gång till två nån gång…

Och jag var rätt snurrig av kvälles alkoholintag.. haha…

20kväll

6 kommentarer

 1. Cia

  Oj vilken bra byggsand! Den i Platanias duger inte mycket till när det gäller sandborgar.
  Jovisst att ni behövde den hopvikta filten mellan sängarna för att titta på DVD! Jag vet nog jag vad ni höll på med! 🙄

 2. candygirl

  Linda svara Cia: Jag VÄGRAR sova i en säng med en decimeterstor glipa mellan madrasserna. Det första jag fixar är en mjukare skarv. Och städerskan brukar sätta tillbaka den när hon bäddat! Åtminstone efter att jag stoppat tillbaka den andra gången! 😛

 3. Cia

  Jodå snyggt och prydligt blir det när kalorier ska räknas.
  😎 Fast mest är det klipp och klistra 😉 Känner att jag måste dela med mig av något smarrigt snart 😉

 4. Sofie

  Vilken härlig sandborg 😀
  Sån där hade man ju gärna lekt i själv *skratt*

 5. Petra

  Det ser så härligt ut, till och med myrorna ser fina och sommriga ut… 😛 Hur lyckas du…..// SOL

 6. Sanna

  Vilka härliga bilder från Kreta.
  Enormt snyggt sandslott….vad bra byggsand föresten. Sådär går ju inte att bygga på de stränder jag har varit i sommar.

  Här regnar det och jag har haft sprängande huvudvärk i två dagar. Skulle vara enormt skönt att slappa på en varm sandstrand nu och smuttat på goda drinkar – ensam med maken. Men tillbaka till vardagen, ska byta en bajsblöja på sonen, fixa middagen, plocka ihop tvätt, plocka undan…..ja, tar det aldrig slut?
  Ha en fin tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑