Kreta, Måndag 21 juli: Dagen vi åt pizza på flygplatsen och sov i mjuka sängar

Fortsättning på Kretadagboken

Dag 15

vy baksidavy framsida

Klicka på de små bilderna. Det är två panoramabilder tagna från balkongerna på hotellet. Den första är baksidan och den andra framsidan.

När jag tog min superkorta promenad på morgon för att handla bröd och juice passade jag även på att införskaffa tre småpizzor. Dessa skulle senare på eftermiddagen få följa med i handbagaget för att förtäras på flygplatsen eller på planet. Detta eftersom det skulle bli för tidigt att äta middag innan vi åker och alldeles för dyrt att köpa flyglansmat av Sterling.. Dom har svettiga priser. Alltså handlade jag minipizzor.

Fixade lite med packningen och gjorde oss sedan klara för stranden. Innan vi gick gjorde jag en liten utryckning för att hitta igen ett par snygga solbrillor jag spanade in kvällen innan. Naturligtvis hittade jag dom inte! 😐

Vi äntrade stranden i Georgioupolis för sista gången (denna gång??) efter elva, eller strax före halv tolv. Där låg vi sedan och njöt. Badade så mycket vi bara orkade. Men efter ett knallade vi hemmåt och drack upp ouzon som var kvar, medan potatisen kokade. Sen blev det lunch. Potatis och prinskorvar för bus och nudlar åt oss. Sen kaffe och glass.

lilla jag

Detta är jag.. fotat av mig själv.. en kväll när vi kommit hem efter en god middag! haha..

Sen blev det bråttom. Vips var det dags att duscha, slutföra packningen och gå en sista check genom lägenheten för att kolla att inget var glömt. Fem i fyra bar vi ut bagaget. Och klockan fyra kom taxichaffisen, som uppgjort. Han körde oss sedan i en stekhet bil, i samma tempo som när vi kom för 15 dagar sedan, mot Chanias flygplats. Bus blev trött och faktiskt lite gnällig. DET är ovanligt. Men när vi var framme på flygplatsen slutade han med det.

Kvar i fem var vi på flygplatsen. Då hade incheckningen öppnat och vi skyndade oss att göra oss av med vårt bagage. Sen satt vi och väntade i ca en timme innan vi gick genom säkerhetskontrollen. Och då fick vi genom våra pizzor utan problem! Däremot studerade dom påsarna med linser/deodorant/läppstift och sånt noooga.

Planet blev ungefär en timme sen, så vi åt upp nästan all pizza på plats. Dessutom hann jag med en sväng på Taxfree och köpa ytterligare ett par liter sprit (som att vi inte hade nog många som väntade på vårt säte på planet! Det var inte utan vi började fundera på HUR vi skulle få hem flaskorna från Stockholm till Luleå sen…)

Bra precis klockan 20 lyfte planet. Och med medvind hem landade vi bara 20 minuter senare än beräknat.

Klockan 23 checkade vi in på Rest & Fly, bäddade våra sängar och lät bus kika lite dvd innan han slockande. Själva roade vi oss med att försöka få nedpackat alla flaskor som vi burit ut ur planet. Ingen lätt uppgift. Men det gick. En snabb dusch och sen sa vi också godnatt. Nu var det bara resan mot Luleå kvar.

Dag 16

Klockan 7 ringde väckarklockan. Jösses vilken kort natt. Men skön. Det var gudomligt att sova i vanliga MJUKA sängar igen. Halv åtta lämnade vi rummet bara för att hamna i en lång incheckninskö. Automatincheckningen strulade nämnligen. Jag fick ut allt utom två bagagetaggar. Morr… Detta köande innebär därmed att vi inte hann käka frukost på McDonalds, som vi tänkt. Nu fick det bli DYR banan och fralla på stående fot utanför gaten.

Lyfte mot Kallax Luleå i tid och landade enligt tidtabell. Där hämtades vi av en kompis och ca en timme efter vi landat i Luleå bar vi upp våra (sprit)tunga väskor.

Nu så. Då var den semesterresan avklarad.

Sammanfattning:HUR SKÖN RESA SOM HELST! Den gör jag gärna om igen!

3 kommentarer

 1. Åsa.S

  Vad jobbigt att det tar så lång tid att komma hem för er… Vi som gnäller över 12 mil till flygplatsen :/

  Svar: Nu tar det ju inte ett år HÄR, hos mig, kanske 3 veckor… men totalt i föreningen, inklusive semestrar, juluppehåll mm.

  Natti natti!

 2. Cia

  Blir verkligen lite specialplanering för er. Men spriten kom hem hel och det var ju bra 😉 Frågan är finns det något kvar av den? M och Jag har Absolut och Gin ståendes i skåpet som nog snart börjar mögla 😉 Flaskorna har stått där i flera år. 😳

 3. candygirl

  Linda svarar Åsa.S: Ja det är drygt. Framför allt blir det ju en extrakostnad. Visst,, man kan åka direkt från Luleå, men då är man styrd till några få platser och dessutom ofta bara före och efter skolavslutningen. Till grekland flyger dom inte alls under juli/augusti, med förklaring att Norrläningarna inte reser sommartid. Så vad gör man??? Alternativet är ju att ta ledigt från jobbet, men semesterdagarna är ju inte så många, och självklart vill man ju kunna vara ledig sammanhängande på sommaren. Men planerar man i god tid går det hitta bra priser på biljetter även på inrikes.

  Linda svarar Cia: Jepp… det finns kvar! Åtminstone endel! Haha.. det var ju MÅNGA flaskor. Det brukar räcka tills vi åker nästa sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑