Kreta, Tisdag 15/7: Dagen vi såg skölpaddor och bus fick ett akvarium

Fortsättning på Kretadagboken

Dag 9

trampbåt

Vindstilla ute. Efter frukost gick vi ned till hamnen och hyrde oss en liten pedalbåt och trampade uppför floden. Det var riktigt svettigt eftersom det är väldigt strömt vatten. Vända var jättesvårt eftersom man åkte baklänges så fort man inte trampade. Nedförs gick det desto lättare. Vi fick se fiskar, röda-, blåa- och gröna sländor, ankor, en annan typ av sjöfågel samt sköldpaddor. Det var väldigt vackert längs med floden. Och toppenhärligt att mysa på trampbåten!

När vi kom tillbaka efter vår ganska långa trampfärd fångade en av uthyrerskans söner en fisk åt bus. Han fick med den hem i en avklippt pet-flaska. Jösses vad stolt han var. Han matade sin fisk med bröd innan vi själva tog lunch.

akvarium

Idag gjorde vi pasta med tomatsås. Och till efterrätt fick bus kräm med skivad banan.

På stranden var det svettigt denna dag. Inte en krusning på vattenytan utan bara lugnt och stilla. Jag fångade sex fiskar till åt bus och vi skaffade en större flaska att ha dom in. Han plockade stenar och fick ett fint litet akvarium i fönstret ovanför sin säng.

Till middag denna dag smaskade vi i oss grillade räkor. Bus var inte så hungrig (kan ha att göra med att han åt två eller tre mackor när han kom från stranden!) så han nöjde sig med en förrätt: oliver och vitlöksbröd!

När vi kom hem från middag och glassätande upptäckte vi dessvärre att ALLA sju fiskarna hade lärt sig ryggsim. Inte bra alls. Maken fick hälla ut dom från balkongen och bus vart jätteledsen. Han grät och ställde sig på balkongen och sjöng ett par visor åt dom. Han gjorde om texten på sången ”sov så gott – slumra in – nu i bädden så fin – ” som vi brukar sjunga när han ska sova. Nu blev det nåt som passade döda fiskar!

Trots detta kunde han komma till ro och sov sen gott hela natten!

4 kommentarer

 1. Cia

  kanske blev lite varmt för firrarna i föntret 😉 De är nog lika värmetåliga som jag 😉

 2. candygirl

  Linda svarar Cia: Ja, det var det vi sa också.. men det hade inte blivit nån större skillnad på temp även om vi haft dom mitt i rummet.. möjligen i kylen då!

 3. Junitjej

  Svar till Linda: Det är inte med _alla_ penslar som du behöver rita med. De allra penslarna fungerar ungefär som stämplar. Du bara klickar in de penslar du vill ha, när du skapar en ny bild. Enkelt och lätt! Jag har t.ex. inte rita bilderna i bilden, som jag har här, utan använt färdiga penslar. Hoppas du förstod min förklaring!

 4. Junitjej

  Svar till Linda: På följande länkar kan du läsa om hur man lägger in de nya penslarna i photoshop:
  http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=6
  http://www.frenetic.se/photoshop/penslar/index.asp
  Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑