Kroatien – åttonde dagen – dagen vi svävade 200 meter över havsytan

Här kommer en dag till från Juliresan till Kroatien

 

Åttonde dagen – Lördag – dagen vi var 200 meter ovanför havet

Hela familjen vaknade vid halv fem – för att gå på toa. Sen hade alla svårt att somna om. Men vid nio ville ingen stiga upp.

Efter frukosten gick vi mot Podgora. Målet för förmiddagen var en Aquasportförsäljare. Vi tänkte nämligen unna oss en Paraflight. Vi valde att åka 220-meters lina, alla tre, samtidigt. Pris. 530 Kuna. (drygt 600 sek)

parasailing1

 

Det var ingen kö och busungen hade inte fattat att vi tänkte göra det bums, nu, på momangen så han blev lycklig när han insåg att vi skulle åka över till ”fallskärmsbåten” på en endaste gång.

paraflight1

paraflight2

paraflight5

Med mig hade jag den vattensäkra kameran, för säkerhetsskull. (Vilket vi sedan insåg inte var nödvändigt.) Man både startade och landade på båten. Och det varken stänkte eller blåste hårt.

paraflight6

paraflight7

paraflight8

Men jösses så fruktansvärt härligt detta var. En otrolig upplevelse. Man hängde fritt 200 meter ovanför vattnet, såg hela Podgora, vårt hotell, alla stränder, grannöarna, vattnet, allt!!!! Och det hela var lugnt och mjukt, inga slitningar eller hissnande känslor… bara helt jäkla underbart. Sååååå värt pengarna.

paraflight9

 

paraflight10

paraflight11

paraflight12

Detta vill vi alla göra igen!!!! Ett annat år.

Efter turen gick vi och handlade mera grönsaker och lärde oss att Tack heter typ ”hvala”. Sen insåg vi att klockan  menade att vi skulle köpa med oss pizzabitar till lunch. Sallad till det och sen var alla supernöjda….

 

snopptomat

Stranden var superhet och vi njöt gott i värmen.

havet2

Kvällens middag blev på samma taverna vi åt första kvällen. Bus var nämligen sugen på samma sak: John Doro (eller vad den nu hette, den vita grillade fiskfilén han gillade). Till det ville an ha vitlöksfräst mangold. Maken åt Haj med frästa grönsaker och jag åt en helt fantastisk god Räkrisotto.

Traditionsenligt gick vi sedan in till Podgora för att bus skulle köpa glass. Och denna kväll valde han en glass som klart och tydligt var märkt KUKIS. 🙂 Och den var god!

kukis1

kukis2

 

 

6 kommentarer

 1. Åsa

  Hahaha, kukis-glass… inte illa! 😉

 2. soffie

  å sån där flög jag i Grekland ett år det är verkligen så häftigt…fniss både snopptomat och en kukis 😉 haha
  va fina bilder och vad roligt ni har det på era resor..

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Nu har jag läst ikapp… Varit i stugan å då skippat bloggläsandet, men ska tacka för ALLA kommentarer, för vet du? ALLA är med, men markerade som spam, men blir synlig för mig, och sedan i bloggen då jag godkänner dem, mysko. Det är bara dina kommentarer som blir så… Men uppskattar verkligen dina avtryck, och att du tog dig tid att skicka ett mail, det värmde. Kan bara säga att jag gillar att kika in hos dig, å läsa om gula huset (snygg bro förresten!) Ta del av resor, jogg till god bok, din kreativitet med musik, naglar m.m. En skön mix som jag fasnat för! 😀 KRAM

 4. Therese - Sockenvägens Söta

  Så härligt det lät med 9 km jogg, här har jag inte varit ut på 3 dagar pga förkylning och ont i halsen, får se om det iaf blir en promenad ikväll… å Du, att ni vågade, jag är sjukt höjdrädd så jag ryser bara jag ser bilderna ;-D Hoppas du har en bra första arb dag! KRAM

 5. Junitjej

  SVar: Jättetrist. Problemet löste sig av sig självt tills slut. Nu kan jag använda mobiltelefonen igen. Jag gillar att lyssna på spotify, när jag tränar, så det är därför jag använder telefonen.

 6. Camilla

  Det där flyget ser jättehärligt ut, men jag är ju en fegis och skulle nog inte våga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑