Lilla Dumma Älskling

Busungen har tjurat och bråkat. Han har gjort ABSOLUT helklart för oss att han INTE tänker fira nån födelsedag. Han har påstått att han inte tycker om att fylla år när han fyller och han ville ha oss att lova PÅ HEDERSORD att han INTE skulle få några presenter.

Igår – dagen innan dagen D –  upptäckte han vad hans tjurerier och krav på löften orsakat: Inga presenter på födelsedagen. Vi håller nämligen sånt vi lovar – på hedersord. Och han blev näst intill otröstlig, men lugnade sig tillslut och insåg att sagt är sagt.

Och idag är det presentdagen
Åttaårsdagen
Utan presenter….

Men… vi hade annan överraskning i kikaren.
Nåt som passade en födelsedag
Nåt annat än en ”present”.
Nåt han är helt tokig i
– nämligen: att bo på HOTELL.

Och tillsammans med farmors present(kort) – en heldag på Bodens Äventyrsbad (som han önskat sig) – blir (icke)presenten en myshelgför hela familjen.

Såhär står det på hans födelsedagsbrev:

Eftersom du inte ville ha

presenter på din födelseda

köpte vi dig inte nåt.

istället väljer vi ge bort

någonting du gillar bra

och nåt som du gärna velat ha


Du får en natt på annan ort

Du får helt enkelt resa bort

Till Boden ska vi bilen styra

för att ett hotellrum hyra

Du får sova i annan säng

utan att betala en spänn

En natt på Bodensia Hotell

för att du nästan jämt är snäll


En kväll, en natt och nästa dag

spenderar vi i Bodens stad

Och frukosten vi käkar när

vi vaknar på hotellet där


Så spara detta presentkort

så det inte kommer bort

och så att det är oanvänt

sen – när kylan väl anlänt

 

Grattis busis – vi älskar dig

Vi får väl följa med dig, säg????

Från Mamma och Pappa

 

Hoppas detta faller busungen i smaken. Snart vet vi… önskemiddag strax och sen så….

Sen har han sedan tidigare önskat sig en festhelg kommande helg, helgen efter födelsedagen (den han inte ville fira – på rätt dag)  och den helgen har han inte velat ställa in. Så på fredag blir det kräftor, ballonger, serpentiner, godricka och mys&pys och gäster. (Han har bestämt) Och på Lördag blir det tårta (och fler gäster) Och frågan är väl om det inte kommer regelrätta presenter (i form av grejjor) då.

7 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Heeheh det var svårt att göra ”rätt” som förälder i såna lägen.

  Vet du jag har en busunge själv nu… Just nu hoppar han och skuttar som en galning i sängen bredvid mig.

  I går somnade jag vid 19:30. M var på gymet, när han kom hem sov jag min allra bästa skönhetssömn med en lite bus unge som sov PÅ mig. M fotade inte …

 2. ☆ Cia

  GRATTIS BUS… För grattis får man väl säga?

 3. Camilla

  Nämen… så det kan bli.
  Perfekt present ändå som ni fick till. Det är ju alltid mysigt med små utflykter, det gillas även här.
  Grattis till Busungen!
  Hurra från Gävle!

 4. Hanna

  Jag förstår bus. Jag är själv sådär – tycker inte om att fylla år, men samtidigt så blir jag kanske besviken om jag ställer in det helt. Det gäller väl snarare att bli uppvaktad på rätt sätt. Min ena avdelningskollega fyllde 40 nyss och blev uppvaktad med sång i matsalen under lunchen. All personal som hade möjlighet (även från grannförskolan) kom in och sjöng med oss som äter sent. Så vill jag absolut inte bli firad när jag fyller 30 i januari, tänkte jag, så jag funderar på om jag ska förbjuda mina kollegor att fira mig eller om jag bara ska försöka få det hela mer på mina villkor.

 5. soffie

  guuu vilken härlig bild på Bus .Å mina ungar har alltid älskat presenter å födelsedagar, tänk va olika ungar är;)
  men vilken bra upplevelse han får med er alla nu ändå ,kramen

 6. Ica

  Vilken sötis.
  Udda med folk i den åldern som inte vill fira födelsedagar. Det trodde jag började komma vid 25 eller nåt, när man börjar att inte längre behöva FÅ allt, och samtidigt inte gärna vilja bli äldre.

  bra lösning i alla fall med icke-paketet.
  Skönt att han blev nöjd 🙂

  Svar: saken är väl egentligen den att han visst ville fira. Han älskar fester och dyl. Men tjafset mynnade ur ett påhitt att han inte ville vara född i JUNGFRUNS tecken. och därmed ville han inte ha födelsedag den 30 aug… vilket ledde till att han inte ville ha paket. Ungar…

  Sen visade det ju sig att han VISST ville ha födelsedag. Och VISST ville han ha paket. Men sagt och sagt och därmed blev det inga paket – från oss. Det var ju vi som ”lovat på hedersord” (inför vittnen, dessutom)

  Har precis hållit på med tårtan som ska smaskas upp i helgen med andra firare – dom som inte kommer en vardagvkäll efter jobb och skola… och jag skulle bli mycket förvånad om det inte dyker upp paket då!

 7. Sanna

  Jag skulle inte kunna låta bli att köpa presenter – det är ju halva nöjet med att fira någon…hi hi…Men detta var ju helt underbart. Vilken fin present och vilket fint rim på grattiskortet. Jag förstår att din lillgrabb blir nöjd och glad.

  Jo, min dotter är 8 år och går i 2an nu. Hennes bästa kompis spelar fiol så hon vill gärna vara med henne då hon får lämna klassrummet och gå iväg för att spela. De får välja vilket intrument de vill men jag tyckte blockflöjt var en bra början. Känns jätteroligt att hon vill spela så hoppas hon förblir motiverad. Kram och ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑