Logga????

Jag och en av mina kollegor är less på att nöta på våra privata kläder på jobbet. Vi inom förskolan är ju nämligen inte förärade med arbetskläder utan är hänvisade till att handla själva. Jag nämnde här om dagen att jag tänkte köpa på mig ett par tre t-shirtar och en huvtröja samt ett par jeans som jag tänkte behålla på huset, för att bara ha på jobbet. Som det är nu får de mina se mig i jeans och tröja varenda eviga dag… jämt, jämt, jämt. Jobbkläder och privata kläder blir liksom samma.  Och när man handlar privata kläder finns ändå alltid tanken: Funkar den här på jobbet också, tro???

Det är jag less på. Jag vill kunna komma i kort klänning på morgonen – jobba i arbetskläder – och gå hem i min korta klänning på eftermiddagen.

Min kollega tyckte iden var bra. Men hon tyckte också vi skulle kolla upp möjligheten att få sponsring. Via Lärarförbundet eller via Kommunen. (Yea right… men visst. Försöka duger). Så jag blev uppmanad att rita en logga. Vår egen logga.

Den här har jag skissat fram söndagkväll. Bilden ovan är för vit/ljus tröja. Den här nedan för svart/mörk dito.

Vad tror ni? Skulle nåt i den här stilen
passa förskollärarkåren i Kommunen?

6 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Ja inte för jag vet om Kalix … är annorlunda men det skulla passa för Stockholm om man just bytte ut ortsnamnet 😉

  Ja men vi är nog ”som eljest”… haha… hoppas nån nappar. Annars får jag väl beställa mina egna med detta tryck. Fast då lägger jag nog till mitt eget namn också!

 2. soffie

  guuu den skulle ju va jättebra som logga på arbetskläder,tycker med vi borde få arbetskläder,här i Karlstad får vi ett regn/allväderställ å en fleece! har du ansökt om leg än? jag har ej gjort det vet ej hur det funkar för mej som är vikarie!svar :tack för tips om märkena till naglarna de ska jag kolal efter, kramen :mrgreen:

  Jag har fyllt i papprena – men har inte fått intyget från rektor än.
  Det spelar väl ingen roll att du är vikarie. Bara du arbetat motsvarande heltid i ett år.

 3. Hanna

  Det ser fint ut! Fast jag skulle velat ha en variant med hjärtat i nån grå eller blå ton. Är inte så mycket för rosa liksom. Jag skulle också vilja ha huvtröjor och t-shirts med förskolans namn. Har jättesvårt att veta hur jag ska klä mig för tillfället. Huvtröjor köper jag just med tanke på jobbet. De är bäst där. Privata t-shirts har jag en hel del som jag inte vill ha på jobbet på grund av dess tryck och då blir det svårt att variera sig med övriga. Jeans slits oerhört fort – jag har noterat att pedagoger i förskolan ofta har en ljus fläck en bit nedanför ena knät.

  Får ni ytterkläder via kommunen? Vi har varsin vinterjacka därifrån. De som jobbat länge har även deras regnställ. Sen har vi termobyxor, regnställ och en röd skjorta (att ha vid inskolning tex) som vi fått via förskolan. Känns hyfsat generöst i alla fall. Men en huvtröja och några t-shirtar skulle göra mig ännu gladare.

  svar: Nope – inte ens en mössa med kommunens logga på. Uselt.

  Trycket skulle ju gå göra i vilken färg som helst. Det är ju lätt att ordna ju.

 4. Malin

  Vi har jacka och regnbyxor som tillhör varje avdelning. Ca 2 per avdelning men de räcker inte eftersom vi ofta är 2. Men de är nog snart 10 år och de har inte tvättats eller impregnerats….. Så du kan gissa hur fräscha och vattenavvisande de är… not….
  Så jag tänkte på ett möte denna vecka fråga om dessa kläder… Om vi inte får nya så kunde de ju åtminstone tvättas och impregneras….. Egentligen skulle jag vilja ha nya EGNA(som bara jag använder)som man kan ha i alla väder och då även skor.

 5. Camilla

  Snygg! Vilken bra idé. Hoppas att ni får igenom detta, att ni får arbetskläder. Vi har också privata kläder på jobbet och det är både fördelar och nackdelar med det tycker jag. Det vore skönt att ha en ”pyjamas” att hoppa i på jobbet, men samtidigt trist att ha lika varje dag.

 6. Hanna

  Ja, jag vet. Jag kan knappt komma in och läsa kommentarerna själv just nu, men öppnar man i ny flik brukar det funka.

  Det här med löner är riktigt orättvist. Jag vet att jag haft ruskig tur som pluggat klart i precis rätt tid och i en kommun som ger rätt bra ingångslöner. Jag fick några tusenlappar mer i månaden än mina klasskamrater som började jobba på studieorten, bara 4 mil härifrån. Fast jag tänker att det är positivt även för andra att jag får en hyfsad lön eftersom det drar upp snittet och förhoppningsvis får en och annan kommun att inse att de ligger efter. Det stämmer ju dock att det är dyrare att leva här…

  Jag måste erkänna att jag blev glatt överraskad när jag fick tjänsten och fick så mycket kläder från förskolan. (Kommunens bidrag med en ärvd vinterjacka var ju inte så imponerande). Jag kände genast att jag valt rätt arbetsplats. Vet att ett annat förskoleområde här har satsat på byxor åt sin personal nyligen – stadiga arbetsbyxor (typ blåkläder) med många fickor. Det verkar inte heller så dumt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑