LÖRDAG; rimfrost, islykta och friterad middag

töreälv

 

Vaknade till en helt sjukt vacker morgon. Allt – precis ALLT – var täckt i rimfrost. Det hade inte varit kallare än -6 grader på natten, och var fortfarande ett par grader kallt när vi gick på förmiddagspromenad. Och gud så fint…vitt, vitt, vitt… och ännu vitare…

Ovan speglar sig dom vita björkarna i den blåa älven.

Sen fixade vi till en islykta size Gigantisk.

islykta

 

Vattnet i tunnan under stupröret hade frusit. Och för att inte riskera att den skulle frysa sönder hackade vi hål på isen och tömde vattnet. Då insåg vi att det kanske skulle gå fixa en jättelykta…Och jepp. Så häftigt… eller hur?????

Och middagen sen… den påbörjade vi direkt efter lunch.

Men det gör inget – vi gillar sånt…

Ikväll smällde vi i oss hemmagjorda chicken nuggets. Det har vi gjort förr och vet att det är en höjdare. I dag premiärade vi även med friterad scampi. Gahhhhh.. sååå gott…

friterat

 

Vi hade köpt rå scampi på thaishoppen. Dom saltades, vändes i mjöl, doppades i ägg och sedan i panko. Wow…

Nu jäser vi i soffan resten av kvällen…

6 kommentarer

  1. Pernilla

    Wow så vackert! Det blir sällan rimfrost hos oss. Det blåser nästan alltid, ner eller mindre. Men 6 grader Brr! Jag har ännu Pelargoniorna ute och de blommar. Fast det är sista rappet. De måste in så att frosten inte överraskar oss.
    /P

  2. Camilla

    Men guuuud så gott!
    Väldigt vackert med rimfrost och jag får lite vintervibbar. Mys!

  3. Junitjej

    Så fint med islykta!

  4. Erica AKA Tomtens Dotter

    Shit vilken cool lykta!!!

  5. Therese - Sockenvägens Söta

    Gud så läcker islyktan blev!!! Här har vi många små, får en varje dag då jag stjälper ur hundarnas vattenskålar 🙂

  6. Åsa L

    Vilket foto – wow, man tröttnar aldrig att fota naturens skönhet.

    Och lyktan blev ju helt underbar. Älskar sånt. Många år sedan vi gjorde islyktor men iår ska det bli av för skenet från dessa är lite sagolikt vackra.

    Alltså ni är så himla bra på att göra mat och det är nästan alltid nya recept som inspirerar. Sedan kan du ju konsten att frestas också, haha. Blir sugen fast jag är proppmätt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑