Många nya läsare – det här är jag!

god-jul

Det har ramlat in rätt många nya läsare på bloggen – och jag misstänker starkt att det har att göra med att Candygirl (som ju bloggen egentligen heter) fick en bebis: CandyChristmas. Jätteroligt. (CandyChristmas är alltså en egen del av huvudbloggen. Alla inlägg som taggas med ”jul” hamnar på den sidan och bildar därmed en liten subblogg till ”den riktiga”)

Jag tänkte därför passa på att tala om vem som ligger bakom denna julinspirerade del av bloggen – ja inte bara den, utan allt i hop, så klart.

Jag är en hopplöst pratglad och nästan alltid skrattande Norrbottning som lystrar till namnet Linda. Jag har hunnit passera de 40 med drygt ett år (okej, snart två!!) och trivs rätt bra här i livet. 🙂

Jag är gift med mannen i mitt liv. Honom träffade jag på mitt sommarjobb den sommaren jag gått ut första året på gymnasiet. Vi blev ett par – och nästa sommar har det gått 25 år sen det sommarjobbet.

Vi har tillsammans skapat världens bästa busunge. Frågan är väl bara hur länge till jag kan kalla honom för just ”bus” – som han lystrar till både lite här och där, och alltid här på bloggen. För han är numera bara 16 cm kortare än mor sin, har lika stora fötter som jag har och har hunnit bli tvåsiffrig i ålder. Jösses..

Jag jobbar som förskollärare och får där använda en del av mina intressen som att sjunga, spela, rita, måla, pyssla samt vara utomhus. Och läsa böcker samt agera! Perfekt, liksom.

tomteflicka1

Att det bloggas så mycket om julen har sin förklaring i att jag älskar allt som förgyller vardagen, helt enkelt. Allt som går att firas ska firas. Och det helst ordentligt. Och sen är jag även av den åsikten att det är nästan allra roligast att planera, vänta, längta… och just julen får man ju göra det ganska länge. Underbart. (det här blir också väldigt tydligt när det gäller semesterresor… jag reser i planerna många, många månader innan vi åker iväg)

I det här hemmet handlar mycket om julen om just planering. Jag drar upp planer – dirigerar och genomför. Och utvräderar! haha… för jag har en svart bok där alla planer samt hur det gick sparas. Allt för att underlätta nästa års planeringar. 🙂

Jag älskar att pyssla. Och inför julen får man ju gå bananas i pyssellådorna. Wow. Och sen älskar jag att fota. Allt fotas – jämt och ständigt. Hela tiden har jag antingen en riktig kamera eller en bättre mobildito i handen…. Och när har man möjligheten att fota så mycket vackra saker som just under julen (om man inte räknar med sommaren, då…) ?

Mat är ett viktigt kapitel i min och makens liv. Vi älskar att laga mat (och att äta den). Alla tider på året. Julen är ju mycket tradition. Men lika roligt är det ändå. Och så julgodiset… mmmm… Och pepparkakshusen – som brukar se lite annrolunda ut än vanliga peppishus. Se här tex https://www.candygirl.nu/2012/12/11/2012-ars-pepparkakshus-titanic/

Även nyår planeras noga – och långt i förväg. Man måste ju hinna suga på den karamellen lite också.

Nu närmar sig advent – så häng med på en bildresa mot julafton.

Och förresten – jag bloggar ju jämt, året om. Ni kan lika gärna hänga med på Norrbottensvintrar, skidturer, påskägg, majbrasor, hemmagjorda viner, lyxmiddagar, semestrar, blommor, naglarhalloweenar, teckningar och höstmys när ni ändå hittat hit. 

 

 

Känn er såå välkomna. 

julkula2

 

4 kommentarer

 1. Victorias Jul

  Kul med en presentation

 2. Mattias

  Vad roligt att du har fått nya läsare!

 3. Junitjej

  Att få nya läsare är alltid lika kul!

 4. Therese - Sockenvägens Söta

  Får ta å härma din lilla svarta, men tror jag ska köpa mig en mer julig variant som jag börjar dokumentera mina jular i och planeringen… Bra idé!!!

  Svar: Det skulle jag också gjort om jag var du.. men den här boken är så pass gammal så då fanns inte scrapbooking och sånt i mina tankar ännu… första dokumenterade listjulen är från 2002 i den. Dessförinnan skrev jag på lösa papper… Jag vill inte flytta mina listor till en ny bok bara för att få den juligare… men jag SKULLE ju kunna pimpa upp den där boken lite grand, förstås…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑