Puls-träning! :-)

djupsnö2

Den där snön som kom igår…. den fanns kvar i morse. Det hade faktiskt kommit ytterligare lite till…

Och inte hade den tinat tills efter lunch heller – då jag slutade jobbet. Så fram emot eftermiddagen fick jag ta ett beslut: Antingen jogga landsväg där det garanterat var plogat. Eller chansa på att fler än jag sökt sig till skogen trots att det snöat.

Och eftersom jag inte sprungit landsväg på typ ett halvår eller nåt (nja.. inte riktigt, men nästan) och verkligen älskar elljusspåret som ligger 1,6 km från mig så chansade jag.

Vägen till spåret var hyfsat upptrampat. Några som rastat sina hundar. Och ett hjulspår att springa i. Men det var löst och moddigt… jobbigt… Men värre blev det. För när jag  kom fram till spåret insåg jag  att ungefär två personer och en hund tagit sig runt i djupsnön. Det fanns med andra ord fotavtryck – men inget upptrampat spår.

djupsnö

Vända hem?

Nix. Jag trotsade. Och pulsade…  Det var skitjobbigt. Har ni provat att jogga i djupsnö? Inte jag – förrän idag. Snön var 10-20 cm djup och jag prickade ju inte dom upptrampade fotspåren direkt…. Blött var det också.. gult vatten trängde upp under snön på sina ställen. Och om ni minns att jag skrivit att spåret har en hemsk uppförsbacke och en överdjävlig dito så kan jag upplysa er om att pulsa springandes uppför den överdjävliga är helt sjukt jobbigt.

Men likväl var det så kul så jag tog ett varv till. Och nu hade ju faktiskt tre personer tagit sig runt.

Andra gången jag passerade den överdjävliga uppförsbacken trodde jag att jag skulle få krypa till korset och gå sista biten. Helsike heller.. jag tjurade – och sprang.

Men 8,7 km pulsjogging tar på benkrafter. Jag var rejält trött i benen när jag kom hem. Och knappa 9 km tog faktiskt dryga timmen.  Jag misstänker starkt träningsvärk i rumpan i morgon.

5 kommentarer

 1. Pernilla

  Då har du ju sprungit så det räcker för hela veckan ju. Jag har försökt att gå i spår efter en joggare i djup snö. Det är ungefär lika jobbigt och går inte att pricka in stegen. Haha!
  /P

 2. Soffie

  Jisses vad snö ni har…bra träning att pulsa i snön… Tack för svar ang hur det funkar med dina inlägg i bloggen:)

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Bra jobbat!!!! Jag har sprungit i snö, så jag VET vilken bragd du gjorde, sprang dock bara 5 km i lössnö i fjol, men jo, träningsvärk då man jobbar på ett annat sätt än utan snö… Önskar dig en toppen dag trots ev träningsvärk ;-D KRAM!

 4. Amandas jul

  Men jösses vad med snö!! Här faller det faktiskt smååå flingor just nu 🙂

 5. Camilla

  Oj, så mycket snöö! När kunde jag komma sa du? 😀
  Du är grymmast då det gäller löpning! Heja heja! Jag har nog en hjärna som ger upp lite för lätt och säger till mig att det är okej att gå några steg ibland, speciellt upp för backar. Nu måste jag ju dock återuppta springandet till Adventsloppet, men det behöver jag verkligen. Vill egentligen inte tappa allt jag lyckats bygga upp nu under sommaren och börja om igen till Vårruset.

  Svar: När du vill! 🙂 Vi har bäddsoffa både i lägenheten och i Lilla gula huset så… Men jag är tveksam till om det finns skidspår.. men jag TROR det är uppdraget runt slalombacken. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑