Midnattssol

junikväll

Från och med i morgon är det midnattssol vid Lilla Gula Huset. Och från och med lördag här hemma…

Vi har inte midnattssol så länge… två veckor ca. Men eftersom det är både gryningsljus och skymningsljus, före soluppgång och solnedgång, så hinner det aldrig bli mörkt inte ens dom veckor det inte är midnattssol.

Har man inte upplevt helt ljusa nätter så kan jag tala om att det är underbart. Går man upp på toa tre på natten och ser solen lysa för fullt känns det lite coolt. Kanske vissa småbarnsföräldrar kan tycka det ä jobbigt – barnen fattar inte att det är kväll – men det problemet har vi aldrig haft. Och jag vet vuxna som har svårt att sova – eller snarare, dom vaknar skittidigt.

Jag vill själv gärna ha mörkt när jag sover. Men svart rullgardin löser det problemet. För när jag kikar bakom den får solen gärna lysa – hela tiden, även på natten.

Fotot ovan är Kalix älv, fotad i motljus, i förrgår kväll!

4 kommentarer

 1. Åsa

  Det låter så härligt!
  Jag har aldrig upplevt midnattssolen, men måste få göra det nån gång.
  Men hur 17 klarar ni vintern??

 2. Pernilla

  Har aldrig upplevt……. 🙁
  Men jag en kurs uppåt, för några år sen runt midsommar och det var en väldig skillnad på ljuset även om det inte var långt upp i Sverige.
  Ska sätta upp det på ”göra-listan”.
  /P

 3. Camilla

  Men så mysigt! Nu kom jag på att vi måste köpa båtmotor också! Så trist med ännu en sommar utan möjlighet att puttra ut på sjön.

 4. Hanna

  Vilken fantastisk bild!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑