Min joggingkompis är sjuk

sandisk

Min gamla kompis  har visat sig inte vilja vara med längre…Gurglar och låter knepigt när vi springer. Inte bra, inte bra alls…

 

Men eftersom min gamla polare är digital så är det inte så allvarligt som det låter. Men låtandet är dessvärre det som inte fungerar. Bok-uppläsaren får lätt tendens till Smurfröst – hon läser för fort, liksom. Det gjorde hon inte när vi sprang igår ju!!!

När jag kom hem efter min runda provade jag synka om spelaren…samma sak. Då avinstallerade jag boken jag lyssnar på nu och la in en jag lyssnat på tidigare – samma sak. Alltså är det INTE ljudfilen det är fel på, utan spelaren.

Nåja den har sprungit många många mil med mig sen jag köpte den… bara i veckan har vi hunnit jogga 3  mil tillsammans…

 

Så i dag satte jag mig och försökte komma fram till vad jag skulle ha för spelare nu då. Jag vill ju inte ha mobilen med. Den är för stor, för tung, för ömtålig. Jag vill ju knappt ha husnyckeln med mig när jag joggar så en stor Samsungtelefon går definitivt bort.

Kraven jag har är just: Liten och lätt!
Sen ska den ha: Display
och så måste den ha: Clip så jag kan nypa fast den i Bh-bandet. (inget i fickorna som skumpar, då blir jag KNÄPP!!!)

Och eftersom de flesta använder sina mobiler som mp3-spelare idag var det svårt att hitta bra recensioner.

Men jag kom i alla fall fram till att den ovan får det bli. Och jag snålade och tog med bara 4gb-minne. Detta eftersom jag i dagsläget har EN skiva (visserligen en dubbel sådan) och EN ljudbok på min mp3-spelare. För när vi reser och när jag vill lyssna hemma (och inte använder dator eller vanlig stereo),  då använder jag ju, precis som alla andra, mobilen och även Spotify. Så nåt stort minne på jogginkompisen behövs inte. Där ska ju bara finnas plats för boken jag lyssnar på för tillfället!

Nu är det bara vänta…

Och fram tills den kommer så får jag Smurflyssna på nuvarnade bok.. :shock:

3 kommentarer

 1. Hanna

  Är mobilen för stor och tung till och med om man har en hållare för den på armen? Det har ju till och med jag stått ut med. Och det är roligt eftersom man kan använda någon app som visar var och hur snabbt man sprungit.

  Svar: Ja har provat.. inte ens mp3 spelaren vill jag har på armen…(dessutom litar jag inte på att ett sånt band är vattentätt när det regnar och så vill jag inte ha telefonen mot en varm arm i -18 grader på vintern… får för mig att den inte mår så bra av dom kontrasterna) däremot funkar den att knipsa fast mp3:n i byxlinningen eller bh-bandet (så jag kan få sladden bakom ryggen så den inte slänger i vägen för mig)

  Hur långt jag springer vet jag. Antingen har jag mätt sträckan med mobilen (och app) när jag promenerat, eller så mäter jag på hitta eller eniro. Och hur fort jag springer vet jag ju också – med vanlig klocka (som jag iof oftast tar av mig – den kanske inte är still när jag joggar och då ”stör” den. haha… Men ibland får den följa med, så jag kan ha lite koll på att jag ”håller tiden” alt. om jag förbättrat mig nåt!)

 2. Pernilla

  Haha, kanske meningen att du också ska öka takten. Så ni håller samma tempo menar jag.
  /P

 3. Camilla

  Jag brukar oftast ha min iPhone på armen, men ibland springer jag utan musik och det är rätt skönt. Sista rundan (längsta för den här säsongen, hade jag Håkan Hellström i öronen).
  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑