Monstergranen är här

I kväll – mitt under middagen – ringde Björn. Ja, han heter så han jag köper granen av varje jul. Och han vet att jag vill ha den tidigt. Så precis när han fått dom ringde han. Och tre minuter senare stod han utanför porten. Garanterat den första han levererat denna jul.

Men jösses vilken monstergran jag fick. Tung så fördjälvligt. Jag orkade inte bära upp den själv – och det brukar jag. Inte ens tillsammans med bus gick det. Maken fick slita sig från middagen och komma kånka.

Sen kom nästa problem. Trots att jag köpt en 7,5 kg tung fot som rymmer 10 liter vatten (innan granen är i då) och som ”sväljer” rätt grova granar så gick den inte i. Jag var misstänksam på det och tog den överblivna biten från när jag gjorde ny snittyta och mätte. Nope, Nix, Nepp – helt omöjligt.  Så det var bara börja ”vässa” stammen.

Och yxan befann sig i Lilla Gula Huset. (ja befinner sig då!!!)  Alltså fick vässande ske med fogsvansen. PUH – det var  jobbigt. Sen insåg vi också att nedersta grenraden måste bort – annars når inte granen ned i botten på foten och det är liksom en förutsättning om man ska ha nytta av att foten rymmer tio liter vatten. Alltså blev det mera såga.

Jag var så svettig när vi ”vässt” granen i form att komma i foten. Det vill säga: Jag HOPPAS den kommer i foten. Vi har bara testat ”liggande”. Och sen behövde trapphuset städas!

Nu står den och sörplar vatten där ute i trappen ett dygn. Och i morgon blir det klä. Tror jag… För på fredag drar vi till lilla gula huset… Så kanske vi låter den stå till söndag… vi får se. Men  sen måste jag slå in alla julklappar som ligger och dräller lite här och var. In under granen med dom – bums.

6 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Jag som tycker jag var i ihärdig som letat rätt på vår belysning till fönstren till advent.

  M har ryggskott från helvetet så jag får allt flytta runt allt själv.

  SÅ klart att det kommer en gran till oss också i år. Jag har bestämt att den ska vara inne och klädd innan den 22a.

  Ett tag kvar med andra ord. 🙂

  Svar: Då är det fyra dagar kvar tills vår åker ut igen… För den 27e åker vi till Lilla gula, är planerna. Fast jag kanske bara låter den stå och sen tar vi bort den när vi kommer hem. då lär den ju barra rejält om ingen vattnat den på en vecka…

 2. Erica AKA Tomtens Dotter

  Shit vilken gran! Ska bli kul att se den pyntad. Imorgon ska jag sticka iväg och titta på ”designgranar” som lär vara gräsliga. Men vad fan… Det blir nog skoj ändå 🙂

 3. Tina

  Det är några få år som vi har haft ”riktig” gran. Förra julen köpte vi en monster gran, fast i plast. Jättefin! Däremot misstänker jag att den är alldeles för stor för vår lilla lägenhet i år. Får se hur vi gör…

 4. Michelle & Ritva

  Åh kommer nog bli hur fint som helst! 🙂

 5. Pernilla

  Så fint det blev på balkongen.
  Vi har inte riktig gran, allergisk make, men ska nog ta fram vår vita gran snart.
  Jo du, jag blev mormor tidigt. Har en dotter som ligger i. Blev mormor vid 42 och hade en jämngammal bekant som fick sitt andra barn samtidigt. Haha!
  /P

 6. Camilla

  Jädrar vilken jättegran!
  Vi brukar ta in gran till Lucia och slänga ut den innan nyår. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑