Mörkaste dagarna

hyttgården

En ynka arbetsdag kvar – sen är jag ledig i 13 dagar, jobbar 1, ledig 2, jobbar 1, ledig 1.. ska bli sååå skönt.

I morgon är det julavslutning för ungen. Han behöver lov nu…  Hade gärna varit med i kyrkan, men vi har utvärderingsdag på förmiddagen så det funkar tyvärr inte.

Här har det nu blivit några minusgrader –  slasket är borta och det har kommit ca 1 cm snö (inte som på bilden från i helgen när vi hade fått en dryg decimeter – en försvann ju snabbare än det blir måndag när det väl blivit fredagkväll). Den lilla centimetern gör i alla fall att det känns ljusare. 

Och eftersom jag gick hem tidigt idag så hann jag kuta mina 7,5 km i dagsljus – utan pannlampa. Weeeee… det gäller att ta vara på det lilla ljus vi har. Idag gick solen upp 9:55 och ned 12:53. Alltså gick den ned bra precis när jag stack ut på min runda. Men det hann ändå inte bli mörkt på dom 40-45 minuterna jag var ute… skönt… NU är det dock SVART.

20-22/12 är dom kortaste dagarna vi har här. Då är dagen 2 timmar och 54 minuter. Men sen vänder det. Det går ju lite trögt i början, men ändå så är dagen 21 minuter längre redan på nyårsafton… för att en månad från nu (20/1) vara 5½ timme…

 

3 kommentarer

 1. Pia

  Vilken härlig bild!!! Oj, himmel vilket mörker, det vet jag inte om jag hade fixat, tur att någon gör det.
  Vad härligt för dig att du får en riktigt go ledighet!
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kramen

 2. Pernilla

  Så mörkt! Jag tycker verkligen synd om er men jag vet också att ni tar igen det där med solen, sen, om några månader. Då tar Ni igen det med råge.
  I morgon slutar våra ungar och jag också Sen är jag ledig till den 5/1!!
  /P

 3. Soffie

  Tjo vad härligt med ledighet,jag jobbar med imorgon sen har vi jullov, här har det inte snöat ett dugg men vi hade minusgrader igår, ha en mysig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑