Nu är glada julen slut, slut, slut…

Ja.. jag vet.. jag är antagligen först i Sverige. Och med tanke på hur mycket jag älskar denna högtid så.. men… det GÅR bara inte. Jag hade TÄNKT låta det vara kvar lite längre… men…hur det än är så klarar jag mig inte längre än till ett par, tre dagar efter julafton. För mig är julen hela tiden FÖRE julafton. Vi tar vara på tiden, myser, pysslar, fixar, njuter. Och sen kulminerar allt på aftonen. Och så slappar vi på juldagen. Men sen… Då går det såhär!

Bus visade att han lärt sig knyta skorna och skulle därmed få se den utlovade filmen som han haft som morot (som inte ett dugg är från 7 år, men det behöver vi inte gå in på här). Då började jag stryka köksgardinerna. Och sen gick det av bara farten, liksom…..en sak här, och en sak där…

Adventsgranen, stjärnor, ljusstake, krans.. och vips. INGEN JUL  KVAR (jo julgranen, men den tar vi hand om i morgon)

Men faktum är ju att:

Torsdagen den 25 november fick vi full jul i vår lägenhet. Fredagen den 26:e i Lilla Gula Huset. Julgranen blev intagen och klädd söndagen den 5 december.

Vi har julat nog. Nu är det NYÅR som gäller.

Imorgon ska vi köpa fyrverkerier.

6 kommentarer

 1. Cia

  Heheh njag vill ha mer jul…men jag väntade ju in den istället.

 2. Helena Ljunggren

  God fortsättning!

 3. Lillemor

  Vilka snygga köksgardiner, tycker att jag sett dem förut!
  🙄

 4. Hanna

  Jag var också sugen på att plocka undan det lilla julpynt jag har igår, men det kändes så tidigt. Min mamma brukade ha adventsljusstaken från november till februari…

 5. Camilla

  Jag tog undan tomtarna redan på julaftonskvällen. 🙂 Ljusstakarna får stå kvar ett tag till och granen i uterummet – den märker man inte av så mycket där ute.

 6. Carina

  Håller på för fulla muggar att röja undan julen jag också just nu.
  Inte allt men alla tomtar (de får vi hade) och lite till iaf 🙂
  Nu vill jag ha vår och tulpaner här hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑