Nu har jag gjort nånting jag aldrig gjort förut…

titanic1

Den här byggsatsen fick bus i julklapp julen 2012. Han var helt fascinerad av Titanic och önskade sig allt som hörde till båten…

Byggsatsen var dock på tok för svår för en då 9-årig pojke som aldrig byggt en modell tidigare. Alltså fick jag bygga.

Modellen var i skala 1:570 och innehöll helt sjukt många delar. Dock kom jag inte så långt innan vi insåg att alla färger inte ingick i satsen. Jag hann i stort sett bara limma ihop skrovet innan det tog stopp.

Byggandet avstannade – lades på iskom av sig helt…

Och busungens Titanicintresse svalnade liiite…

Bara för att återkomma i höstas.

Och innan den här julen köpte vi det som saknades. När vi sedan avverkat julen och allt som hör till satte jag igång på riktigt. Nu hade vi alla färger så det var bara köra hårt. Nästan varenda vardagkväll har jag pillat/limmat/målat… dom mista bitarna som skulle målas/limmas är helt sjukt små –  typ 4 x 4 mm… gahhh… pincett.. typ. .. Och varenda litet trappsteg ska målas.. och trappräckena..

Och inse hur abnormt svårt det var att få dit snörena (tamparna? repen? linorna? – vad det nu heter…)

Men NU är den klar. Och den blev sååå bra.

Trots att jag aldrig ens varit nära en kartong med en byggsats har jag lyckats bra. Det syns inte att jag aldrig provat förr.. men jag har nog lite nytta av att jag målat så många motiv på små, små naglar….

titanic2

titanic3

titanic4

titanic5

titanic6

titanic7

Och min busunge är nöjd. Han som vet exakt var skrovet gick av när det sjönk. Hur många som satt i första livbåten. Och hur det såg ut i restaurangen i första klass.

Det enda han skulle önska är man faktiskt kunde leka med modellen. Men se det kan man INTE – då lär nåt litet tunt knäckas.

Och då lär hans mamma INTE bli glad!

Men jag blev sugen på bygga nåt mer.. ska kolla i butiken i Luleå när vi är dit nästa gång…

7 kommentarer

 1. Matts

  Vad fint , men visst är det pillrigt , mycket bra , Undrar vad ni ska bygga nu

 2. Gittan

  Du har varit helt otroligt duktig, för att inte ha byggt modeller förut! Den är jättesnygg!! O har man väl börjat bygga en, så vill man bygga mera:-). Lycka till med nästa bygge!

  Svar: Ja det var ju jättekul. Och eftersom jag gillar annat pyssel (som scrapping och nailart) så passade det mina pillriga fingrar bra

 3. Pernilla

  Jag fick ett modellbygge när jag var mindre, av John Whiteker på häst. John var min stora idol, hoppryttare och hästen stod halvt över ett hinder. Den hängde med i många år. Har dock aldrig sett någon modell sen dess som något annat än båtar, flyg, bilar eller mc.
  /P

 4. Farmor

  Den blev verkligen imponerande! Och ägaren ser stolt ut! Ni har varit jätteduktiga!

 5. Therese - Sockenvägens Söta

  Wow, vilken grym insats du gjort! Superfint slutresultat!!! Verkligen. Här är det över 30 så någon löpning blir det inte, men en dejt med simhallen tänkte jag försöka få till…. Trevlig helg! KRAM

 6. Camilla

  Jäklar! Hur hinner du med allt, människa?! Imponerad och fascinerad av din energi.

 7. Hanna

  Oj, vilket jobb! Limma smådelar är bland det värsta jag vet. Men du är ju duktig på pepparkakshus, så du har väl övat. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑