Nu kommer efterbilder från ett NÄSTAN klart sovrum

sovrum_efter

Tja.. nu har vi ”flyttat in” i vårt rum i Lilla Gula Huset. Och det kändes onekligen väldigt bra. Det är inte riktigt färdigt. Sänglamporna vi hade passade dåligt, så dom ska skaffas nya. Den extremt fula taklampan hängde där från början och eftersom vi inte köpt nån snygg plafond får den stanna kvar tills vi hittat en ny. Maken får dock passa sig noga när han passerar fönstret eftersom det är lågt i tak och han därför får han en ful orange (tung) lampa i skallen om han inte duckar.

På den tomma väggen, vid ”fotändan” av sängen, ska det upp ett par tavellister. Och på den tomma väggen, på sidan av spegeln, ska det upp krokar  för att hänga av sig lite kläder och sånt på. Sen är gardinerna provisoriska. Hittade inte riktigt rätt rödfärg i gömmorna hemma. Men det är väl rätt lätt fixat.

sovrum_efter 2

Tavlan ovanför sängen är ett eget förstorat foto som börjar ha många år på nacken. Det går att läsa -97 vid signaturen. Men jag gillar bilden. Och nu fick jag anledning att söka fram den ur förrådet igen.

Den gula elefanten är mitt älskade gosedjur från när jag var liten. Min”venefant” som jag sa. Elof hette han. Och han var med mig överallt. Nallen är även den från när jag var liten – min allra första nalle, för att vara exakt. Tyckte dom passade fint i vårt fritidshus.

Ljuslyktorna är även dom rätt gamla. Har stått uppe i ett köksskåp utan att användas i många år. Jag tror dom är köpta på Mique en gång på rea. Men här passade dom ju bra.

Sista bilden är från i morse – när bus vaknat och kom ned till vår säng för att mysa en stund före frukost. Han har redan bestämt att vi ska till Lilla Gula Huset nästa helg med. Och det har vi inget emot. Då blir det nog två nätter. Vi åker på fredag då jag slutat jobbet.

Nästa projekt blir väggen i bus rum. Denna helg, eller nästa…

10 kommentarer

 1. trollmor

  Vad mysigt ni har fått det.Det måste vara superduper kul att hålla på med huset. Ni kommer nog att bara vilja vara mer o mer där skulle jag tro.
  Kramis ewa

 2. Malin

  Så mysigt ni får det. Ett perfekt ställe att komma undan vardagen på.

 3. Nina

  Åh, vad bra det blev! 🙂
  Tänk vad färgen vit kan göra allt så vackert 😉
  Kram

 4. Petra

  Det blev verkligen superfint!

 5. T H E R R E fotoblogg

  Åh, som jag började sakna vår stuga.

  Ser dock bara halva bilder som vanligt så jag får kika in senare!

 6. Cia

  Ohhh vad härligt att få flytta in så där. Påminner om mitt barnrum fast i vuxet format kan man säga. Jag hade vit- och rödrandigt. Lite mer romantiskt än ert ”hemmasovrum”. Med rosor och hjärtan. Skönt med kontraster.

  Kikade ut och kollade snömä’ngden också 😉 Det snöade här igår men det var för varmt på marken för att det skulle ligga kvar.

 7. Sofie

  Himla vad mysigt ni har fått till det.
  Ser fram emot att komma på besök…kanske kan man få en kopp glögg i ert fina kök 🙂

 8. Ulrika

  Tja, lite skillnad är det allt 😉

  Verkligen fint, ni har gjort en grymt jobb 😀

 9. Karin/Theas rum

  Vad fint det blev! 😀 😀 😀

  Haha, skrattade gott när jag läste om er fotograferingsdag. Ja, vår lilla tyckte inte alls om att fotograferas på dagis, ser helt förstörd ut på enskilda kortet, så det beställde vi inget av. Gruppbilden var väl ngt bättre, men fortfarande misstänksam… 🙂

 10. MissyElliot

  Vad underbart fint det blev. Man kan inte tro att det är samma rum! 😯

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑