Nu städar jag vidare

Jag fortsätter städa..Fast nu är det hårddisken som får sig en omgång.

Alla filmer som vi redan sett och alla bilder som redan är framkallade slängs eller bränns. Bort från disken. Jag har nämligen inte redigera  förra årets semesterfilm. Jösses.. och snart är det dags för en ny.

Det kräver väldigt mycket minne och plats att redigera film. Först tar hela filmen, i originalformat (MPEG4??), stor plats. Och sen allt jag grejar och lägger till (och tar bort). Nya ”lager” med musik, text och ljud… och mest av allt kräver själva renderingen (heter det så?) När allt ”klappas ihop till ett lager” innan jag ska bränna på dvd…

Och innan jag ska börja ska jag installera en ny version av redigeringsprogrammet. Jag använder Pinnacle Studio och fick version 10 i present tidigare. På datorn har jag en betydligt äldre version så det ska bli kul att köra lite nyare.. Säkert betydligt mer effekter och skoj att leka med.

Men som sagt.. först måste hårddisken rensas lite. Den var nästan full.. men nu är halva, eller till och med lite mer än halva ledigt. Så kommande vecka (veckor) ska jag gräva ned mig i videoredigering. Det är så kul, men jag får inte tid till nåt annat när jag väl börjar.. det är därför jag dragit mig lite för att sätta igång. Haha…

Så snart försvinner jag in i redigeringsträsket. Bara så ni vet!

4 kommentarer

 1. Freddeland

  önskar jag kunde redigera filmer med…

 2. Cia

  Du har inte funderat på en hemma server? Visst det kostar en liten slant, men med så mycket digital data som du har så vore det kanske en investering? Jag och M har var sin miniserver med två diskar á en terrabyte för varje disk. De är ”speglade” så att om en disk går sönder så finns samma data kvar på den andra. På så sätt säkerhetskopierar sig servern automatisk dessutom. Skitbra, för då är ”burken alltid ren jag sparar inget på hårddisken.
  http://www.mysecretwindow.se/2007/11/11/viva-la-revolution-eh-evolution/

 3. evans

  Jag önskar att jag också kunde redigera filmer. Jag har aldrig riktigt satt mig in i hur man gör, men på en av våra gemensamma kompetensutvecklingsdagar är det faktiskt en kollega som ska hålla i ett redigeringsseminarium, och det ska jag definitivt gå på! Det kan ju vara en start i alla fall.

  Ha en bra dag!

 4. Maria

  Oj vad du är duktig (som vanligt). Skulle oxå vilja kunna redigera filmer. Har massor som jag skulle vilja bränna på skiva. Jaja, man kanske skulle ta nån dag till å lära sig lite =) Ha en härlig dag !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑