Peppisprototypen är klar

peppisprototyp2013

Det här är vad ungen beställt i år…

Eller.. han önskade ett Haunted House – Spökhus. Och jag får designa. Så här tänkte jag mig det hela. Bara att baka och sen hålla tungan rätt i munnen vid montering/dekoration.

Tre hus – som sitter ihop. Med många fönster och ett par balkonger. Så här i papper ser det ju ut som vilket hus som helst.. men med fönsterluckorna på sned och rätt dekorationer hoppas jag vi får till det hela som ett härligt spökhus.

Våra tidigare pepparkaksbyggen hittar man här nedan – samtliga utgår från ungens önskemål (och som regel då har haft mycket stort samband med vad som intresserat den unge herrn för tillfället)

Titanic
Pepparkaksslott
Stridsvagn
Pyramid
Borg

 

 

 

11 kommentarer

 1. Camilla

  Oj vad duktigt, jag har aldrig gjort pepparkakshus! Du har väl inte missat att jag har ännu en matbild-tävling på min matblogg? Skynda in och tävla om produkter värda över 1000 kr 🙂

 2. Åsa

  Snyggt! och det kommer säkert bli läskigt också
  Trodde nästan du skulle göra lilla gula nån gång 😉

 3. Nilli

  Kul! Härligt samarbete! Eftersom alla era tidigare projekt varit så fina och charmiga så ser väldigt mycket fram emot slutresultatet på årets hus!

  För lite extra inspiration till spökhuset får du gärna kika på mitt Haunted House som jag byggde för ett par år sedan!
  http://ximasbynilli.blogspot.se/2013/09/pepparkakshus-utan-sno.html#comment-form

 4. ☆ Cia

  I love it!!!

 5. Camilla

  Åh, jag som har problem med att ”få ihop” ett vanligt, enkelt hus… men jag vet att ni både har vana och tålamod, så det kommer att bli hur fint som helst som vanligt tror jag. Tummen upp!

  Svar: Haha.. det tar ju några kvällar. En kväll till prototypen. En eftermiddag att baka delarna. Och så en kväll att dekorera delarna. Och ytterligare en att sammanfoga. Och så blir det ju en sista kväll att snygga till – fixa skarvar och så… Hoppas, hoppas det här blir bra (också)

 6. Junitjej

  Snyggt!

  Svar: Jag framkallade mycket oftare förr. Jag borde ändra på det. Det är något särskilt med papperskopior. Fotoböcker är en smart grej.

 7. Pernilla

  Kul!
  Jag har funderat på Pippihuset. Riktiga Villavillekulla, det från spelfilmerna. Kanske i år? Får se.
  /P

 8. Therese - Sockenvägens Söta

  Blir nog toppen – precis som tidigare år! Å jo, nu så har Systembolaget fått innehållsförteckning, finns på hyllkanten om någon ev skulle vara allergisk el liknande, så där får du hela innehållet, så vi behöver inte vänta till den 13 dec! Minns jag rätt så var det massor av kryddor av mer traditionellt slag, så därav känns väl inte citrusen å ingefäran, de var väl något de bara spädde ut med för att få slut på ;-P KRAM

 9. Therese - Sockenvägens Söta

  Å ang lökarna så drar de iväg om rötterna är kvar å får vatten, rötterna ska bort och så sprayar man bara löken ibland lätt men vatten, det mesta den behöver finns nämligen i själva löken! 🙂

 10. lillkakan

  Men hjälp vad avancerade hus!!!
  Får vara glad om jag får ihop ett i en förpackning iår om vi bygger ett =0)

 11. Liie

  Kul med olika teman varje år, och vad duktiga ni är på att bygga med pepparkakor! Jag är också sugen att göra något hus, men vet inte om jag har tålamod.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑