Poolbad på hemmaplan

Idag fick det bli tempererat bad. Nattempen har nämligen varit kylig senaste dygnen. Natten mot idag var det endast 6 grader. Så det kändes som att havs- resp. träsktempen rimligvis har fallit drastiskt på bara några dagar (trots bra dagtemp). Vi tog därmed bussen hem (maken hade ju bilen – han hade ju åkt hem för att sova redan kvällen innan eftersom han började jobba tidigt på morgonen och inte ville störa oss semestefirare).

Sen stegade vi några hundra meter ned till älven och Strandängsbadet. Till tempererade pooler med grönområden, servering och vattenlek. Hur najjs som helst. Jag badade också massor även om bus badade mer. Som synes fick jag även stunder över i solen för min deckare.

Sen sammanstrålade vi med maken när han slutade jobbet, handlade middag (eftersom det inte ens finns Bregott här hemma, då vi egentligen är bosatta i Lilla Gula ett tag till) och lagade till densamma. Pangasius i hummersås. Mmmm… Och så ska vi sova här hemma i natt.

Sen kom vi på att vi nog stannar hemma hela morgondagen med. Mera poolbad är planerna och sen sover vi hemma ytterligare en natt. Och då kläckte vi den fina iden att käka kräftor. Så vi tog en kvällsprommis i solen och inhandlade en låda Kräftkungens – den med extra kräftrumpor.

Men på torsdagmorgon DÅ åker vi tillbaka till Lilla Gula. Måste ju spackla mer och sen har vi även bjudit in min mamma och pappa på torsdagsmiddag så då vill det väl till att vi är på plats.

4 kommentarer

 1. Åsa

  Det såg mysigt ut! 🙂
  Här var 12 grader i morse… inte heller så varmt. Tur dagarna är fina iaf!

  Nä hu.. hos oss hade det hunnit bli 19 när jag klev upp just före nio…

 2. Cia

  Ser ju lika bra ut som Grekland. Eller vad säger Bus om det?

  Han bryr sig nog inte var han är – bara han får bada och simma så…

 3. soffie

  men wow vilket roligt poolbad guuu va härligt det ser ut,
  Å bra bok läser du ser jag:)
  jisses hade ni bara 6grader tur det blev varmt så ni kunde bada idag då,hos mej var det 16grader på natten och 25 på dagen,
  kramen

  Ja tempen har fallit lågt senaste två-tre dygnen. Visserligen väldigt kort tid på natten. Typ vid två-tiden. Sen går ju solen upp vid tre och när vi klivit upp hr det varit just under 20 för att jobba sig vidare uppåt under dagen. Men inatt tror jag inte det varit så kallt.

 4. Camilla

  Vi har också iskalla nätter nu, men det är skönt tycker jag – lite lättare att sova. 🙂 Jag gillar augusti, har ingen höstångest alls. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑