Postmannen kommer alltid två gånger

post

Bus postlåda blev klar idag… och nu skickas det brev flera gånger per dag… Och han tycker det är såå spännande. Mest för att han nu har knäckt läskoden. Enkla ord och meningar – som kortet här ovan – får han ihop med synnerligen väl genomtänkt ljudning… han står och läser, och ökar på med bokstav efter bokstav… S… SO…. SOV…. SOVI….SOVIT… SOVIT (och så uttalar han fel emellanåt.. SOVIT kommer garanterat låta SOOOVIT imorgon bitti.. innan han tänkt till och kommit på vad det står.

Han har sökt ord i böcker och på förpackningar hela eftermiddagen.

Titta här står det SKOLA.  (med betoningen typ skollaaa – innan han kom på vad han själv läste…) Och så håller han på. Överlycklig över att ha läst alla veckans dagar han hittade i en sagobok…

Han kollar sin postlåda hela tiden. Och tänkte gå upp direkt efter han lagt sig för att kolla om det ändå inte var nån mer post där i. Men jag stoppade honom och sa att brevbäraran jobbar inte på natten. Ha! Kortet ovan kommer ligga där i när han vaknar. Få se om han kommer ihåg hur man läser efter att ha fått sig några timmars sömn…

Och jag, jag är sååå stolt över att min nyblivna femåring blivit så duktig på läsa!

2 kommentarer

 1. Malin

  Vilken duktig kille. Säkert ett roligt sätt att lära sig att läsa på.

 2. Sanna

  Men vad duktig han är på att läsa.
  Jag minns förra farsdagen då Isabelle överaskade med att skriva sitt namn på kortet. Man häpnar ibland över hur snabbt de lär sig. Nu tycker jag det har stått still ett tag…..varit sommar, och sedan vet jag inte hur mycket de lär ut på förskolan. Det är nog mest pyssel och klipp som hägrar för min dotter just nu.

  Jo, det var jätteroligt med fotografering. Tror jag kommer att välja en bra bild till hemsidan där jag sitter i en soffa med en massa gosedjur och har en hög med böcker omkring mig. Tror det blir en bra bild för en barnbilderbok sida. Annars var det ovant med den slickade frisyren som syrran gav mig….ha ha….hon använde ju plattång och jag tycker själv att jag passar i en större, lockigare frisyr. Men jag är nöjd.
  Ha en fin torsdag – snart helg.
  Kram!
  Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑