Present från min Pappa

Min första 40-års present är numera på plats. Här på bilden är pappa och vi ungefär halvvägs i jobbet. Till vänster i bild ser man hur det hemska golvet har sett ut tidigare. Vi har gömt golvet med massor av trasmattor fram till nu…

Så här ser det ut nu (fast väggarna är vitare – bilderna är dom jag sms:at tidigare idag. Har inte fotat riktiga…)
Byrån i hörnet ska bytas ut… till… hmm… vet inte. Men bytas ska den. Den som står där nu följde med huset. Här ser man också två dörrar. Dom ska bli vita – såklart. Men det tar vi till våren/sommaren då vi kan ta ut dom på gården och slipa. Slipdamm inomhus undviker jag gärna. Så vi  lever med grå dörrar ett tag till…

Här hörnan mot den i höstas invigda toan. 🙂 Det blev helt klart BRA!

Och här ser man varför vi hastigt och lustigt fick oss merjobb… Utrymmet under trappan har varit inbyggt. Det har varit en liten dörr och vi har hängt våra kläder där under. Vi målade vitt när vi målade resten – men bara för att vår ”garderob” skulle bli ljusare. Nu har vi tagit upp väggen och måste därför måla mer ordentligt. Och dessutom både högre upp och längre in. Men vi hann fylla igen alla hålrum idag innan vi åkte hem. Så slipa och måla står på programmet sen.

Trappan ska oxå fixas till. Den ska bli ljusgrå. Även på sidan. Den är målat vit eftersom den hörde i hop med väggen tidigare. Nu när väggen är borta blir ju trappan en egen enhet och kommer därmed få byta färg. Vår sovrumsdörr är den som syns nedanför trappan. Den är färdigmålad vit. Däremot är inte dörrkarmen målad. Golvlisten under trappan är inte heller den på plats eftersom vi kladdade på med husfix det sista vi gjorde innan vi åkte. Det måste ju torka och målas först…

Vi ska fortfarande förvara våra kläder under trappan. Men riktigt hur vet vi inte ännu…

Däremot vet vi att golvet blev jättebra. Toppenpresent. Verkligen. Och att öppna upp utrymmet under trappan var också en bra idé. Även om det gav oss merjobb.

Här nedan ser man hur detta rum såg ut innan:

Och innanför den nybyggda toan ser det numera ut såhär:

11 kommentarer

 1. mamma

  Skulle det passa med en blå, ådrad byrå?

 2. Åsa

  Dretsnyggt! =)

 3. ☆ Cia

  Nu ser det inte ut som en källare längre. Kan tänka mig att blir varmare om tassarna att smita upp på toa nu också.

 4. Emma

  Kul se före efter bild. 🙂

  Fint.

  Kan du maila mig när du ser detta?

  / Emma

  Svar: Nej, jag mailar ingen som bara lämnar en halvanonym adress i kommentarsspåret. Du får gärna ange riktigt namn och ev. blogg innan. Det kommer på tok för mycket spam i mailboxen för att jag ska maila okänt folk av heltokänd anledning.

 5. Hanna

  Det blir toppensnyggt!

 6. Linda aka Javamorsan

  Åh vad kul att få fixa så där!

 7. Camilla

  Oj, så fint ni gör! Vilken skillnad!!! Jag tycker fortfarande att Lilla gula är Stora gula, ni har ju massor med smart utnyttjat utrymme överallt.

 8. Maria Eliasson

  Men så fint ni gör!! verkligen jäteskillnad. Toppenduktiga mao 😉

 9. trollmor

  Så fint och så frächt. En helt fantastisk present. Kram

 10. ☆ Cia

  En liten bit i taget… Jag gillar att ni valde ek 🙂
  Antagligen för att jag inte gillar furu … Jag är en sån typ. När jag var 10 skulle jag välja golv till mitt rum, jag ville ha EK. Det var för dyrt då valde jag kvistfri furu… det var nästan lika dyrt men då gav mina föräldrar upp så det blev det fick bli det. Men jag tycker EK hade varit bättre 😉

 11. ☆ Cia

  Kom att änka på att man inte får vara för full när man ska ner för den trappan…

  Fast fulla och barn klarar visst fall bäst sägs det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑