Rasistiskt godis??

julgodis

Så här kul är det att göra julgodis tillsammans hemma hos svärmor.

Av tradition gör vi julgodiset hos henne.. Vet inte riktigt varför. Kanske för att vi slipper disken då! I helgen gjorde vi Negerbollar och knäck.

Och JA – jag VET att man INTE FÅR säga negerbollar längre utan att det heter chokladbollar. Men när jag var liten hette det Negerbollar – och samma bakverk/godis kan väl för sjutton inte bara ändra namn. Negerbollar är det – åtminstone i min familj!

5 kommentarer

 1. Sofie

  Jag tycker du har helt rätt… men känner att jag lätt säger Chokladbollar när jag är på cafeér och så. Men egentligen är det rätt fånigt. Ingen människa är ju gjord av socker, smör, havregryn och kaffe….så Why be offended??

  Det där med tomten..hmm…känner inte riktigt att jag har samma koll som jag hade innan…men ska höra med pappa om han möjligtvis känner ngn. Kanske Tore vill om han är hemma. 🙂

 2. Cia

  Mmm tror det stog negerbollar i barnens kokbok eller om det var min första kokbok… Den finns inte kvar men nya utan negerbollar har väl tagit över.

  Jag har nog blivit PK-dresserad för nu är det chokladbollar jag köper men negerbollar jag bakar (Händer ju vart 10e år numer).

  Jasså letar ni vikarie till tomten i Jul? Hinner han inte runt i snömodden?

 3. Ulrika

  Jag kompromissar inte när det gäller sånt. Det heter negerbollar och det smakar negerbollar. Jag är inte rasist men det heter ju så…… fast får erkänna att jag lär min son att det heter chokladbollar, bara ifall att….

 4. inga rasist bollar hos oss, inte!

  och jag kompromissar inte med att det nu på 2000 talet heter choklad bollar, inget annat, varför skulle det vara bättre att kalla det för något som det inte är? och neger i sig är ju nått som många mörkhyade får höra varje dag som skälls ord så jag tänker då INTE föra det vidare , mycke som var förr är bra, men absolut inte allt ,,visseligen är ju choklad bollar nått positivt och gott, men när man vet i villka sammanhang ordet förövrigt används, så tänker jag inte lära mina barn det ,

 5. Petra

  Jag har en kompis som är svart, det bästa han vet är att gå in på typ pressbyrån och högt och ljudligt säga att han vill ha en ”negerboll” personalen blir alltid väldigt förvirrad och jag kallar det distans 😛 //Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑