Reseutmaning

Jag fick en reseutmaning av Cia. Och det är väl bäst jag gör den då. Fast jag är ju inte särskilt berest… eller berest är väl en definitionsfråga. Jag har rest många gånger. Men inte sett så stor del av världen.. om man säger så. Vi har hållit oss i den Grekiska arkiepelagen de flesta gånger vi rest  – så mina reseerfarenheter kommer ju främst från dessa (många) greklandsresor då..

Men, men…  Här är mina svar

Favorit land: Grekland. Förvånande va? Vi har gjort avstickare nån sommar. Till mallis och till Bulgarien. Men nästa år är vi likaväl tillbaka på nån eller några grekiska öar. Det är nåt speciellt med Grekland. Det är som att jag kommer hem, på nåt vis. Jag och Grekland passar ihop!

Favorit stad: Stockholm. Tycker det är så lagom stort att komma till huvudstaden när man kommer uppifrån norrland som jag. Allt finns. Lätt att ta sig runt.Sen är ju stockholm en vacker stad. Det går ju inte att komma ifrån.

Bästa naturupplevelse:Hmmm… skidor på isen här hemma en  sån där härlig vårvinter är ju ganska svårslaget. Faktiskt…

Favorit hotell i Sverige: Ingen aning. Bor sällan på hotell i Sverige. De gånger det hänt har det inte varit nåt extraordinärt som fått mig att tycka WOW

Favorit hotell utanför Sverige:Inget svar här heller. Vi bor alltid så enkelt när vi reser så nån klar favorit har vi inte skaffat oss.

Favorit restaurang i Sverige: Jag har ätit en grymt god grekisk middag på en restaurang i Gävle, av alla ställen. Och en annan gång en otroligt god sjötunga i Uppsala. Men inte sjutton vet jag vad dom ställena hette! Haha…

Favorit restaurang utanför Sverige:En liten taverna på Antiparos som heter Klimataria. Helt otroligt god mat… *längtar* Men över huvud taget har grekiska tavernor (som inte är turistfällor) god och prisvärd mat!

Ställe dit man kan “fly”: Tja.. nu måste det väl få bli Lilla Gula Huset. Haha…

Dit jag aldrig mer vill åka till:Det stället har jag ännu aldrig besökt. Som tur är!

Dit jag vill åka NU: Thailand. Helst igår!

Bästa shopping: ??? Ingen aning. Jag shoppar aldrig när jag reser. Jag shoppar mest i Luleå!

Bästa nattliv: Gud så tråkig jag är.. men vi är sällan ute på ”det viset”. Vi sitter och surrar över en drink eller en flaska vin.Och det kan man ju göra var som helst!

Packnings tips: Snurra bredtape runt korken på alla flaskor som ska checkas in. Alltså shampo, hudrkräm, solkräm, hårskum etc. Då läker dom inte i väskorna vad som än händer. Skriv en lista över vad du brukar/behöver ta med. Se till att revidera den efter varje resa. Tillslut har du en mycket väl fungerande lista. Då behöver man bara lägga energin på att fundera vad man behöver för kläder. Och ang. kläder då. Tänk färg. Håll dig till ett par färger, som dessutom passar ihop. Då kan man korsa och mixa och maxa med samma plagg men ändå får nya kombinationer på kvällarna. (dessutom är det enkelt att få allt tvättat samtidigt när man kommit hem!)

Resetips: Har ni rest innan medan ni var barnlösa – sluta inte res för att ni blivit tre (eller fler). passa på att resa medan liten är bebis. Kostar inget att ta med och har inga krav. Och sen är barnet/barnen resvana och man kan fortsätta ta med dom när dom blir lite större. Det är helt klart värt att lägga pengarna på att åka iväg allihopa. Alla som säger att små barn inte har ut nåt av resor har fel. Dom tycker det är precis lika roligt som vi. Om inte roligare.

Ska jag skicka dena reseutmaning vidare så blir det till: Åsa SMissyElliot, och så Gäddan!

4 kommentarer

 1. Cia

  Mmm Stockholm är värd att vara favorit stad… Om jag inte bodde här skulle den nog toppa resmålsfavostäder. Ibland tar stockholm andan ur mig. Visst är du berest. Att du blivit förälskad i Grekland är ju fullt förståerligt det är min favoritplats på sommaren och hösten. Annnars konstaterade jag att jag är en storstadsmänniska när jag reser. Tänk att man kommer på saker om sig själv som man inte reflekterat över tidigare, bara genom att svara på lite frågor.

 2. Ulrika

  Jag ska suga på den karamellen till i morgon 🙂

 3. Sanna

  Jag skulle verkligen inte kunna på den där frågelistan – har nämnligen bara varit på Mallorca som åttaåring och det var en skräckupplevelse. Så mycket myror på rummet och med onyktra föräldrar.
  Räknas finland? Ha ha…..där har jag varit flera gånger.

  Grekland verkar ju supermysigt och så vackert. Vill gärna resa dit men är ju så flygrädd, terroristrädd….ja, rädd för allt – jag håller mig till Sverige.
  Ha en fin onsdag!

 4. Åsa.S

  Kul!
  Jag gör den, men inte nu i kväll =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑