Så här ser dom ut ”på riktigt”

fotobok8

fotobok7

Jag fick en fråga om jag inte kunde visa hur någon av fotoböckerna ser ut ”på riktigt” – och det är ju lätt fixat

Ovan den samling som är gjorda hittills (två till är färdiga i datorn och ska iväg inom kort)

Jag väljer alltid A4-stående format eftersom jag fotar det mesta med kameran på högkant. Det är oftast bara vyer, solnedgångar och sånt, som jag fotar med liggande format (ja, julkort också) och då väljer jag gärna att sätta dom över ett helt uppslag, alltså som en A3:a i boken. Fotar man mycket med kameran liggande, ja då kanske man ska välja annat format på boken, tex A4-liggande!

fotobok10

fotobok11

fotobok9

Dessa tre foton, ovan,  är från ”vanliga” fotoböcker – alltså dom jag dokmenterar all vardag och fest i. Mest foton, inte så mycket text, alltså…

Dom här nedan är från en semesterresa till Kreta – där jag alltid också klämmer in hela dagboken som jag skriver dagligen när vi reser.

fotobok12

fotobok13

Fotoböckerna blir enormt fina. Och från då jag gjorde den första, 2005, fram tills idag har kvalitén blivit än bättre. De första var fina, men det går ändå inte att jämföra med dom som görs nu (såvida det inte är mitt fotograferande och min efterbearbetning av fotona samt layout som utvecklats!!!)

Jag har bara testat ifolor (eller photolabo som dom hette från början) så jag kan inte uttala mig om andra firmor. Men det är säkert lika fint, och enkelt, hos dom!

7 kommentarer

 1. Petra

  Ååå, jag blir helt betagen och måste absolut göra 😆 😀

 2. Therese

  Åh, tack för titten! De var hur fina som helst! 😀 (och tack för önskeinlägget :P). Ska absolut framkalla!

 3. Camilla

  Superfina! 😀

 4. Erica AKA Tomtens Dotter

  Det blir supersnyggt verkligen.
  När du lägger in text, hur kör du då? Gör det du direkt på bilden, i Photoshop? Eller gör man det direkt i ”bygga-bok”-programvaran?

  Svar: När det gäller dagböckerna gör jag det direkt i ”bygga-bok-programvaran”. När det gäller mindre texter, som datum, mindre förklaringar om firande och dyl så gör jag det direkt på ”bilden/collaget” i photoshop (elements)

 5. Erica AKA Tomtens Dotter

  Det blir iaf fantastiskt fint. Måste vara toppen att ha kvar. För hur ofta tittat man på kort på datorn (förutom i anslutning till att man laddar över dem. ..)

 6. Pernilla

  Så fina! Är det dyrt?
  Har en släkting som berättade hela sin adoptions resa i en fotobok. Helt fantastiskt.
  Borde nog själv göra några.
  /P

  Svar: Ja dom är inte gratis – men jag tycker dom är väl värda pengarna. Dom blir så lätthanterliga med fin kvalite på bilderna. Där jag beställer, ifolor.se ser prislistan ut såhär:http://www.ifolor.se/prislista klicka på fotoböcker. Dom har många olika varianter, och jag tar alltid A4 deluxe stående. Som regel 96 sidor vilket går på kring 700:- inkl frakt. Kroatien blir en likadan fast med blanka samt 108 sidor och ska då egentligen kosta en tusing. Men just nu har dom rabatt så det blir 850. Blanka sidor är en nyhet så jag ska kolla om det är värt dom extra hundralapparna eller om det blir matt satin även i fortsättningen.
  Det finns ju massor med företag som gör fotoböcker. Och priserna skiljer säkert. Ifolor (eller fotolabo som dom hette förr) var billigast när jag började – och eftersom jag varit nöjd har dom fått behålla mig som kund. Huruvida dom är billigast idag vet jag inte…

 7. trollmor

  Nu måste jag också börja med fotoböcker. Det är ibland smått irriterande att ha dem på dator. Mycket lättare att visa i en bok. Tack för inspirationen.
  Att framkalla foton som förr kostade ju också en hel del pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑