Samlande

De flesta personer samlar på nåt… är det inte fysiska saker så är det upplevelser eller nåt annat…

Jag samlar på skivor. Eller jag och jag… Vi. Fortfarande.

Jag vet att musik- skivan är på väg ut ur tiden. Det laddas ned låtar istället. Och jag använder ju själv Spotify flitigt. Ungen har aldrig lagt en slant på en skiva. Vikarier som kommer och jobbar hos oss har inte en susning vad en skiva kostar. Äger heller ingen.

Nu tar ju skivor en hel del plats... tyvärr. Och så värst vackert är det ju inte heller – där dom står med ryggarna utåt. Men sen,  när man tittar närmare på dom är dom ju oftast ganska snygga.

Samlandet underlättas dock av att jag och maken har IDENTISK musiksmak – så han har helt klart bidragit till att samlingen är så stor som den är idag. Dessutom samlar han på film. Och hans filmer (ok – några är mina såklart) breder ut sig än mer så…. dom får ta plats, helt enkelt.

Här om veckan fick jag fulltaligt med album av Sabaton. Weee…

sabatonalbum

Två av dom äldre albumen var svåra att få tag på – men det gick. En Bluraykonsert med bandet finns numera också i min ägo.

Ett annat favvoband har det blivit en liten samling av; Hammerfall. Fast en saknas – Infected. Den är inte alls bra.

hammerfallcd

hammerfall-extra

Här finns även några digipack, dvd;er och ett par böcker.  Och en wirre

Bandet nedan; Edguy, var ett av mina absoluta favvoband förr. Men där upphörde samlandet när gruppen försämrades rejält. Synd. Men den gamla samlingen är toppen.

Edguy

Mera braig power; Freedom Call. Allt låter lika, typ… och det är sååå bra.

Freedom-call

 

Den här samlingen nedan är rolig; Warlock och sedan Doros egen solokarriär. För många år sen  gick några av CD-skivorna med Warlock inte att få tag på i Sverige. Så vi fick beställa hem skivor via svärfar, när han var på marknad i Tyskland. Idag finns nog skivorna återutgivna så man kan få tag på dom.  Cool brud!

doro

 

Och här en liten samling av en till rockbrud; Lee Aaron. 

LeeAaron

 

Finsk hårdrock blandat med opera – jepp det funkar: Nightwish. Åtminstone på dessa skivor. Vi äger inte alla – dom bytte medlemmar och lite sånt… blev sämre.  Men skivan som är på G nu verkar lovande.

nightwish

Här fanns även en konsert på dvd.

Och lite mera finskt, Stratovarius.  Dessa skivor har nog inte riktigt åldrats med hedern i behåll. Men den innehåller så många digipack så den är kul ändå.

Stratovarius

 

Det här är en rolig samling. Axel Rudi Pell. Svår att stoppa i nåt fack. Bra helt enkelt. Pampigt.

Axel-rudi-pell

Och medan vi ändå är inne på pampigt: Rhapsody. Italiensk  hårdrock. 🙂 Efter dom här albumen bytte gruppen namn till Rhapsody of Fire – och dom har vi inte en enda skiva med.

Rhapsody

 

Självklart finns det ju en Maiden-samling också. Fast jag är inte något jättestort fan av just Iron Maiden. Några låtar då och då räcker. Men samlingen passar ju liksom in bland resten.

maiden

 

Typ här:

cd1

cd2

Ok – det tar lite plats… (och det finns nästan lika mycket till, i källaren. Inte fullt så här många… men mycket till) Jag vill inte ens tänka på hur mycket vi lagt ut på dessa skivor.

Samlingen består förresten inte bara av hårdrock, vilket man kan tro när man läser det här inlägget. Men av någon anledning är det just hårdrocken som vi samlat på oss många av samma grupp.

Samlingen innehåller också mycket pop (Madonna, Kylie Minogue, Britney Spears, Ace of base, Kim Wilde etc…) Massor massor med eurodisco (Snap, Technotronic, 24seven, Da Buzz, Hit n Hide, Cascada, Corona, E-type etc)  en hel del tuggummipop, (Aqua, ToyBox, Erotic, A-teens, Excellens osv)  lite klassiskt, filmmusik, lite vanlig rock (Bryan Adams, Scorpion, Tony Cary, Blondy, Bonny Tyler, Stefan Andersson etc)

Och så har vi en jättesamling med svensk hårdrock. Många skivor av såna band som bara gett ut en eller ett par tre skivor. (Winterlong, Eternia, Talk of the town, Snowstorm, Narnia)

Och hur stor plats den än tar – och hur ofta vi ändå lyssnar på musik via Spotify (för det är ju så enkelt med spellistor, göra radiostationer eller knappra in en skiva) så vill jag inte göra mig av med vår samling. Snarare så att den fylls på… nu för tiden bara med några få utvalda guldkorn per år, (till skillnad från i vår ungdom då jag jobbade med att sälja skivor; gissa hur mycket som såldes hem till Valhallavägen!??? Kunde nog lika gärna låtit en del av lönen gå direkt ned i kassan då det begav sig).

Vad samlar du på?

 

 

6 kommentarer

 1. Åsa

  Vad kul att få ta del av din skivsamling!
  Själv samlar jag inte på nåt alls. Jo, champagnekorkar och vinkorkar, för det tänket jag pyssla något av någon gång. Jag vet inte bara vad än… 😆

 2. Helén i Vilrummet

  Oj vad skivor ni har! Jisses!
  Mannen min har också en del. Först lyssnar han in sig på Spotify och gillar han skivan köper han den, det är något visst med skivor liksom. Vi gillar också en del hårdrock. Nightwish är klara favoriter men lyssnar också på Amaranthe och har precis upptäckt Unisonic.
  Keep up the collecion!
  Kram Helén

  Svar: Amaranthe har vi hört.. och vet är bra.. men Unisonic är ett nytt namn. Ska genast kollas upp närmare. Tack för tipset.

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Wow! Vilken musikfamilj ni är! Här samlar vi nog inte på något, förr var det gummiankor, men det har jag avvecklat. Så nu är det mest fina minnen som läggs på hög 😀 KRAM

  Svar: Och du samlar inte ett dugg på ugglor då.. eller??? 😉

 4. Matts

  Jag blir imponerad . bra samling av skivor. sjyst musik smak. har du inga vinyl skivor ? Nästa gång får du visa dom där skäms skivorna man har , oftast längst ner i hyllan. vad har ni för spelare ?

  Ja vi har vinyl… men inte många. Dom ryms under stereoracket. Jag hann köpa på mig några – det helgjobben räckte till – innan cd tog över. Vi var tidiga med att byta system. Dom bästa LP är omköpta på CD. Har ett gäng rariteter på CD. Tidiga utgåvor när CD var ungt… och som inte återutgivits. Ja vi har vinyl… men inte många. Dom ryms under stereoracket. Jag hann köpa på mig några – det helgjobben räckte till – innan cd tog över. Vi var tidiga med att byta system. Dom bästa LP är omköpta på CD. Har ett gäng rariteter på CD. Tidiga utgåvor när CD var ungt… och som inte återutgivits. Spelaren är inget märkvärdigt. En Technics cd och pioneer förstärjare, vinylspelare, och radio…

 5. Pia

  Wow!!! Vilken samling, eller rättare sagt vilka samlingar 😉 En hel del som faller in under min smak också, en del jag inte hört talas om. Jag är ingen riktigt samlare, möjligtvis stenar hur sjukt det nu låter 😀
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kramen

 6. Marina

  Oj vilken bra och stor skivsamling. Hårdrock är ju bara bäst. Jag har sett The Poodles 13 gånger.
  Bra sida du har. Jag är också från Norrbotten.
  /Marina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑