Samlingstugan

samlingsstuga

Nu är det lilla projektet klart och dessutom premiäranvänt. Fast i ärlighetens namn är det inte riktigt klart ändå, men det ingick liksom i konceptet.

Detta är alltså en liten ”samlingsstuga”. Och nu blir det alltså totalt ointressant för dom som inte jobbar med barn. Men, men….

Av en lagom stor kartong har jag ”byggt” en liten röd stuga. Den är målad och lackad. Tapetserad och lagt golv i. Till och med golvlist! Och fönsterglas (av laminat). Två ”stolar/pallar” är även golvfasta i mitten. Detta för att stugans inneboende ska kunna sitta själva. Utan handstöd.

För i stugan bor nämligen ett gäng handdockor. Riktigt vilka har jag inte bestämt än. Men att Zebran Zebbe flyttat in vet jag. Och nu även barnen. Han hälsade på dom i torsdags. Dom var sååå nyfikna på  vem dom skulle få träffa på samlingen efter maten! Jag hade talat om att någon ny skulle komma. Men inte vem. Det var Zebbe.

Och eftersom vi just nu jobbar med mönster, symmetri och former i vårt mattetema så passade ju en Zebra utmärkt. En zebra är ju randig. Och barnen hittade massor med mönster. På kläder,  på väggarna, på soffan, på gardinerna….

Och just gardinerna var grejen i torsdags. För den observante ser att den lilla röda stugan saknar just gardiner. Och det var det barnen fick i uppgift… inte att sy gardiner. Men väl att fundera ut några mönster som kunde passa… Och dom gick i gång på en gång. Zebbe fick en hel hög med mönsterförslag. Mest randigt. Men även rutigt och blommigt… och så lite nonfigurativa mönster – om man uttrycker det så.

Till nästa gång hoppas jag att jag hunnit klistra upp gardiner i fönstrena. Och funderat ut vem som ska hälsa på då…

1 kommentar

  1. annas Perssonliga

    Detta intresserar mej. Jobbade inom förskolan innan jag blev mammaledig. Låter som ett bra tema.

    Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑