Helt otippat fick vi fint väder hela tisdagen. Vi hade liksom räknat med att gräva i regn. Nu fick vi gräva i sol. (Fast först efter första gropen insåg jag, som synes, att jag var felklädd. Shorts och bikinitopp var mer rätt denna dag. Vilket åtgärdades snarast.)

Grop ett gick helt smärtfritt. Inte en enda sten att spetta lös.

Dock räckte inte planteringsjorden så vi fick göra en avstickare till ICA.

Sen. Ett styck prydnadsapel Malus John Downie på plats.

Sen grop nummer två.

Även den gick ovanligt lätt att få till. Denna gård är ju uppbyggd på sten och gammalt skräp, men denna tisdag gjorde vi inga arkeologiska fynd och det blev bara några få mindre stenar till ”vikingagraven” (vi bygger upp av stenar vi gräver fram).

Sen ned med rosen – en vresros, Darts Defender

Nu hoppas vi att båda nytillskotten ska hinna etablera sig bra innan vintern.

Den överblivna jorden från groparna fick jag sen användning för.

Slänten nedanför våra smultron och överblivna jordgubbsplantor har alltid varit galet brant. Se här på en gammal bild (då vi ännu inte hade kant som hindrade vattnet från att bara forsa ned).

I princip omöjligt att gå och plocka bär i och att rensa ogräs har varit hemskt.

Nu har jag fixat till det. Och det blev sååå bra.

En riktig liten ”väg”. Vi satte även gräsfrö. Tyvärr för smal för gräsklipparen (tror jag) men det får väl trimmern fixa.

Innan vi pausade för dagen blev gräset klippt, en stor del av gården blev fri från barr och kottar, ett (av två) trasigt cykeldäck blev utbytt och lite utblommade klöver fick sig en omgång med trimmern.

Till middag blev det sedan fantastisk god sommarsallad med mozzarella.

Sjuttonåringen fixade även efterrätt åt sig och kompisen.

Väderrapport 10 augusti: Mest sol (lite moln emellanåt) och helt ok temp. Åtminstone när man som vi var i arbete hela tiden. 21 som varmast. Betyg: 3,5