Semester dag 33 – Luleå och fler växter

Regn. Men inte kallt. Hade vi stannat hemma hade det nog blivit en ren innedag. Nu åkte vi till Luleå istället.

Började med lunch på Donken.

På inköpslistan stod sen lite nytt i klädväg åt Sjuttonåringen inför hösten, samt att kylskåpet behövdes fyllas på.

Förutom det följde lite annat smått och gott hem. Dessutom råkade vi få med oss både en ros och ett träd från Blomsterlandet.

Rosen kostade 50 spänn så den tog vi utan att veta var vi skulle plantera den. Sen hittade vi träd. Prydnadsaplar. Vi har ett ställe kvar som vi kan gräva ned ett träd på. Och om det ska ske har vi önskat oss just en prydnadsapel. Nu stod det aplar framför oss. För 100 kronor. Ordinarie pris var 800. Så ett träd fick såklart följa med hem.

Det blev lite trångt i bilen– jag satt med trädet mellan knäna – men nu har vi mer grävjobb.

Tillbaka i Lilla Gula snabbtinade vi lax medan vi packade upp.

Sen blev det grillat till middag.

Väderrapport 9 augusti: Regn i princip hela dagen. 15 mm. Dock var det rätt varmt vilket höjer betyget ett halvt snäpp. 17,9 som mest. Betyg: 1,5

1 kommentar

  1. Therese

    Bra upplägg att jobba och sedan mer semester, här började jag i veckan och var glad för regnet i måndags, gick lätt då, värre i dag då solen skiner… svårt med arbetsmoralen då. Har jobbat några dagar under semestern så jag klurar på att ta igen det nu efter lunch och se om jag kan hitta några hallon… Och du – tack för att du skrivit om Siren, vi fastnade för den serien bums och har nu bara några avsnitt kvar på sista säsongen, och hoppas en ny kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑