Skaffat färg

färg

Nu så…

Nu har vi gjort diverse inköp för att kunna börja hantverka – på riktigt – i Lilla Gula Huset.

Först ut blir alltså vårt sovrum.

Färgen vi valt heter EVA – Kulör 0107 –  och är bruten ur Beckers sortiment.  Det är ruskigt svårt att få till den som den ser  när man ska fota, och blixten slår i. Och utan blixt blev det för mycket gulstick efter skrivbordslampan… nåja.. efter lite redigering så är jag ganska nära originalet. Åtminstone på min skärm. Men jag slår vad om att den säkert ser gul ut på nån annans skärm…Hur som helst så ska det ska vara vitt med en lätt bruten beige ton – inget annat!  Typ champinjonfärgad, kan man säga. Ser man bara färgprovet ser det vitt ut. Men gör man som här – lägger mot vit bakgrund – ser man att den är mycket, mycket ljus ton av beige.

Med oss ut från Coop Bygg hade vi ju även allt annat vi behövde… målartvätt, penslar, elementfärg, grundfärg, skyddspapp, handskar, kvistlack etc… Ingen spackel dock. Det skulle pappa fixa. Dessutom skulle vi få en spackelkurs till veckan. Bra. För ingen av oss har sysslat med nåt sånt här förut. Just därför ska det bli både spännande och roligt.

3 kommentarer

 1. trollmor

  Låter som härligt allt de du berättar. Färgen ser ju toppen ut ,klart att den har ett så snyggt namn ”fniss ”. Är lite avis på alla era projekt i huset , jag drömmer om en egen liten stuga att fly till.
  Kram ewa

 2. Cia

  Jag är en hejare på att spackla, skulle nästan…men bara nästan våga mig på bredspackling. Skryt skryt men tror jag plockade upp en del av att se min exmake jobba. Spackalr men riktigt bra behöver man knappt slipa efteråt.

 3. candygirl

  Trollmor: Det kommer ta lite tid, men vi har ju inte bråttom så…
  Cia: Precis vad min pappa sa – han kan ALLT sånt. Det är därför jag inte provat själv. Han har ju alltid fixat allt sånt åt oss. Men Lilla Gula Huset är vårt projekt. Där tar vi bara hjälp med sånt vi verkligen behöver…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑