Skillnad i kvalité

droppar3
image

Vet inte om det här är något som har att göra med datorer, mobiler eller mjukvara som bloggverktyg eller appar. (Har dock mina aningar….)

Kvalitén på när jag lägger ut en bild i ett blogginlägg via mobilens app mot när jag lägger upp den via datorn är gigantisk. Jag antar att ni ser skillnaden.  Eller????

Jag bloggar ofta via mobilen på helgen. Och på helgen tar jag flest foton. Så dom bästa fotona blir därmed ofta bloggade som suddiga. Om jag inte sparar med att blogga dom till efter helgen – via datorn. Hur trist är inte det?????

Suck.

Gissar att det beror på att redigeringsprogrammet i min Samsung skalar ned bilden innan den sparas. Det gillar jag INTE. För det är faktiskt trist att se hur oskarpa bilderna blir via appen jämfört via datorn. Riktigt tråkigt. Har faktiskt någon gång bytt ut helgens bloggbilder till nya när jag kommit hem igen.

Någon som har tips på ett bra redigeringsprogram till en android som behåller den kanonkvalité som bilden faktiskt oftast har. Det behöver inte vara en gratisapp. 

Jag kommer även i  fortsättningen blogga via telefonen på helgen. För dom som surfar via sina smartphones och plattor syns ingen större skillnad. Det är när inlägget visas på en dator som den låga upplösningen upptäcks.

5 kommentarer

 1. Therese

  Aha, även här bloggar jag numer oftast via mobilen, å har tyckt att skärpan och kvaliten blivit så mycket sämre, å där har jag nog förklaringen…

 2. Åsa L

  Även jag har märkt den skillnaden och jag ser det ganska tydligt i ditt inlägg att det stämmer. Riktigt tråkigt.
  Väldigt vacker bild dock som inte kommer till sin rätt via appen.

 3. Pia

  OJ! Jag bloggar bara via datorn men har aldrig tänkt innan på vilken skillnad det kan vara. Har ju oftast trott att det är så bilden ska vara när den ligger ute.
  Bilden var ju otroligt vacker!!!
  Kramen

 4. Pernilla

  Oj! Jag bloggar nästan uteslutande från mobilen. Ibland upptäcker jag ju att bilderna är bedrövliga men antar att jag inte sett klokt i den lilla skärmen på mobilen. Kanske är det redigeringsprogrammet alltså. Fast P andra sidan redigerar jag sällan. Men PS Exress funkar väl på alla mobiler väl? Men är man van att använda PS på ” riktigt” så är den här inte så mycket att ha.
  /P

 5. Riitta

  Vilken bild och visst ser man skillnaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑