Snaggad – rejält

korthårig

Det är så jäkla svårt att fota sig själv.. men det här är i alla fall resultatet både av fotoförsöket OCH den nya frisyren.

Jag har inte varit till frissan sen tidigt i somras – samma dag studenterna hade sin bal. Och jag har liksom märkt att nåt har hänt. Håret – som i och för sig  alltid har varit tunt – har blivit tunnare. Det har inte gått att sätta ihop i svans, trots att längden blivit rätt ”bra”.. det fanns liksom inget att sätta hop. 🙁

Och nu när jag kom till frissan, i går kväll, så fick jag det bekräftat. Jag måste helt enkelt ha tappat en massa jäkla hår i sommar. Min frissa – som klippt mig i många, många, många år, kände inte igen kvalitén på håret.. inte alls. Och hon visade att överallt, över hela hårbotten, fanns det nya tunna färska strån – på utväxt. Alltså en typ av återväxt av det som tappats. Hon undrade om jag åt nån sorts mediciner eller så.. men alltså.. jag har inte gjort nåt som jag inte annars gör.

Men håret behövde i alla fall kapas. Och det rejält. Och några blekta slingor blev det inte. Hon ville vara snäll med håret och gjorde en färg istället – ganska lik min vanliga, men lite guldigare/violett. Och i luggen är det en mörk slinga.

Jag måste säga att jag tyckte hon ”räddade” mitt hår bra. Jag befarade att jag skulle gå korthårig därifrån. Det slapp jag ju. Det här blev ju bra. Riktigt bra. Jag är väldigt nöjd.

Nu hoppas jag att håret ska växa till sig igen. Att alla dessa nya strån som är på utväxt ska fixa mitt hår tjockare igen.

Bus tyckte förresten att jag såg ut som någon som levde på 60-talet i min nya ”korta” frilla.

10 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Tycker det blev en snygg räddning, fick göra nått liknande då jag tappade en massa hår efter jag ammat Luran… Å än i dag kan jag få perioder då jag tappar massa hår. Men än så länge ha det kommit tillbaka som tur är! KRAM

 2. Camilla

  Det där blev ju jättefint! Både frisyr och färg!!! Hoppas att håret börjar trivas igen och kommer tillbaka. Jag har också tappat mängder i höst, men har så mycket hår att det inte märks på samma sätt. Jag undrar om man lossar mer på hösten?

 3. Mona

  Ibland har man såna faser,det kommer igen.Du är jättefin i längden där.
  Trevlig Helg!

 4. Åsa

  Hon gjorde en jättesnygg räddning!

  Min frissa förklarade sist att ”håravfall” kan komma flera år efter nån kris, jobbig period, mediciner, dåligt näringsintag o.s.v. Och det är ju inte så lätt att komma på vad det kan bero på då.
  Men det var ju klart positivt att ditt hår är på utväxt i alla fall!

  Kram o ha en fin helg!

 5. Maria

  Du är jättefin ! Vi har samma hårlängd du och jag ungefär 😉 Önskar dig och din familj en riktigt mysig helg. Kram kram

 6. Lillsyrran

  Riktigt snyggt! Nu blev jag också sugen på att uppsöka frissan…

 7. Junitjej

  Jag älskar att ha kort hår. Ta extra B-vitaminer om du vill få tjockare hår.

 8. Soffie

  Å va snygg du är,,,
  Jag hatar med att fota mej själv det är så himla svårt, men du lyckades verkligen bra…kram

 9. Åsa L

  Duktig frisör du har.
  Minns att min Ebba tappade håret jättemycket en period utan att vi eller någon doktor hade någon aning om varför. Hon åt bra och och allt var som vanligt men det liksom hade på sina ställen bara slitits av såg det ut som. Det hår som växte ut sedan var jättetjockt och lockigt.
  Märkligt.

 10. ::Ulle::

  Jättesnyggt! Jag behöver verkligen klippa mig nu! Svägerskan är frisör men så är det ju det där med tiden…. :mrgreen:

  Skumt att du tappat hår… Jag gjorde det när jag fick en sköldkörtelrubbning. Kanske kan vara värt att ta lite blodprover? Men å andra sidan, om håret är på väg tillbaks kanske kroppen är i balans igen.

  Många helgkramar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑