Solig höst och endorfinbrist

höstlöv7

Igår och idag har vi haft jättevackert höstväder. Sol (och kallt.) Men nu – lagom tills jag kommit hem för dagen – har det dragit ihop och blivit grått. Ser ut som det kommer börja regna (snöa?) snart. Det är bara 2-3 grader ”varmt” så det kändes lite ruggigt att cykla hem.

Men jag ska ändå ta mig ut en joggingsväng, tänkte jag.

Jag har varit så sjukt trött sista dagarna. Helt knäckt, liksom. Tänkte att det beror på en kommande/vilande förkylning, eftersom jag hostar och är hes. Och lite på grund av detta har jag inte joggat en enda gång förra veckan (eller hittills den här). Men då satte min kollega diagnosen: Endorfinbrist.

Ja, men såklart. Är man van att få sina kickar flera gånger i veckan och man plötsligt haft en två veckors paus… då märks ju det…

Så nu – trots hosta – ska jag ta mig ut och fylla på endorfinförrådet. Jag behöver ju inte tokspringa. Kan ju jogga lite lugnt och inte rycka uppför, som jag brukar. (Och nöja mig med 6 km så får jag känna hur kroppen reagerar på det… )

Sen kan jag gå lös i skafferiet.. det behöver städas/rensas…

3 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Här har jag fått mina kickar via PW de sista veckorna, barn någon jogg, men iofs har det blivit några mil med bössan i skogen… Men klart man behöver dessa ”kickar” Så även om jag känner mig sjuk så försöker jag anpassa tempo å ta mig ut i sakta mak iaf. Hoppas det gick bra å att kroppen reagerade bra så du inte åker dit å blir sjuker <3 Läckert foto btw! KRAM

  Det gick bra att kuta. Hostade inte alls.. kände av lite sämre lungkapacitet bara. 6 km gick fint – och sen kom kicken. jag städade toan, rensade/torkade skafferiet och ljusskåpet – allt innan middag. Efter middagen har jag gjort ett grattskort åt en klasskompis åt ungen, eftersom han ska på Nerf-fest imorgon. 🙂

  Kickar är BRA!

 2. Pia

  Ja, visst kan det vara så. Men det verkar som om större delen av befolkningen är trötta just nu. Lite energibrist så här i mitten av oktober är ju rätt vanligt. Lyssna på kroppen, det är det viktigaste!
  Kramen

 3. Pernilla

  Hoppas verkligen att det hjälper med en ”språngmarsch” hah
  Ha en härlig fredag och hoppas du bara hittar trevliga överaskningar i skafferiet.
  /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑