Söndagens jobb i Lilla Gula Huset

Någon som kan gissa vad vi gjort idag? Fniss…

Jag tänkte förskona er från fler bilder… men jag vet inte om jag klarar det.

Hur som helst har vi fraktat lite mer prylar till Lilla Gula Huset. Och därefter gick jag och maken lös med att fixa det som var uppsatt som dagens mål – att få bort de två hemska väggfasta våningssängarna i bastulika rummet som vi ska ha som sovrum.

Jösses vilka skruvar och bultar dessa var sammanfogade med. Man hade nog kunnat bädda ned en dinosaurie i dessa sängar utan att dom skulle rasat ihop. Möjligen hade bottnarna gett vika, men se det fanns då rakt ingen risk för att själva sängstommarna skulle rasat. Haha…

Men nu är sängarna ute och genast ser rummet mycket större och trevligare ut. Övriga saker som satt fast på väggarna (en hylla, en spegel, några sänglampor) är också nedskruvade. Nästa helg ska vi roa oss med att peta bort dekorspikarna så vi kan börja förbereda för målning. Men vi har även lovat oss själva att ge bus lite mer lekutrymme nästa helg. Denna helg har han fått roa sig mest själv – något han älskar och är oerhört duktig på. Han ville inte åka hem varken igår eller idag…Men han skulle säkerligen uppskatta om vi följde med ut i skogen nästa gång.

Lite främmande har vi hunnit med i Lilla Gula Huset också. Makens morbror med fru kom förbi och kollade läget. Och sen kom mina föräldrar, tillsammans med min gamla farmor. Så nu är kaffebryggaren (som inhandlades idag) invigt. Igår drack vi bara neskaffe.

Vi gjorde också en upptäckt idag. Det är i det närmaste helt tomt på spån på vinden. Något som vi ska låta åtgärda. Det kommer ju göra en hel del för bränslekostnaden. Konstigt att tanten som ägt huset (och hennes söner) låtit byta alla fönster och ytterdörr för att få ned energiåtgången men struntat i att fylla på mer spån på vindan???

Innan vi lämnade huset satte vi en lampa på timer så det skulle lysa lite mysigt nu när det är så svart på kvällar och nätter.  Sen åkte vi hem och beställde hämtpizza.. för att undvika att middagen skulle bli lika sen idag, som igår.

1 kommentar

  1. Cia

    Låter onekligen som om ni jobbat på hårt!
    Själv är jag ruggigt mör idag, ont i nacken, diverse muskler och ena skinkan. Tror jag rasade på skinkan när jag tuppade av igår. Men sen är ögonen tunga och kliiaga känns som om jag skulle velat ligga kvar i sängen idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑