Spelning, födelsedagsfest, höjning av boda samt målning. Bland annat…

Jösses vilken aktiv helg. Och jag har MASSOR med foton att ta hand om – men jag ORKAR inte… jag är nöjd, trött och glad, men har en hals som börjat bråka nu i kväll så jag ska kurera mig och krypa ned tidigt. Men först kommer en lång resumé helgen. Bilder får komma senare…

 • Fredag:

Efter jobbet blev det Lilla Gula Huset. Bus och farmor var redan på plats och bus hade öppnat sina farmorpresenter. Jag packade upp vår medhavda packning och sedan målade jag andra varvet på toadörren jag började med förra helgen. Och sen middag: Thailaxsoppa. Tom Kha eller nåt sånt heter den (svärmor lagade)

 • Lördag:

Efter frukost blåste jag upp helt sjukt många ballonger. Pyntade busungens rum. Möblerade om så dom skulle kunna käka där inne. Och förberedde det som gick till skattjakten.

Sen drog  jag och maken hemåt eftersom jag skulle spela i Gallerian klockan 12. Spelningen gick kanon, men det var inte så många barn. (Men jag kikade på hur det såg ut en timme senare på Teater Mästekatten i Stövlar och då var det inte heller många barn, så ungarna var nog på annat än på ABF.s hundraårsfirande. Antar att många tror att det bara handlar om knypplade dukar och stickade vantar då ABF är inblandade…)

Vi käkade ThaiLunch innan vi åkte tillbaka. (en helt sjukt god soppa med räkor och svamp – kan den ha hetat Tom Jung??)

Åter i Lilla Gula så var det bara att börja värma varmkorv, duka fram godis och chips och invänta busungens gäster. Samt ta kaffe för egen del.

Gästerna var inte så många eftersom en del inte kunnat komma (det är svårt att komma på kalas om man inte hunnit hem till Sverige eller om man saknar bil och busungen väljer att ha sitt kalas 2,5 mil hemifrån). Men de grabbar som var hade jätteskoj.

Varmkorv och Perk a Cola, godis, chips, glass, chokladsås, kolasås, strössel, mera Perk a Cola, X-boxspelande (call of Duty, såklart) studsmattehoppande och så skattjakt. Hur bra som helst. (Bus var jättenöjd, berättade han sen.) Och fast kalaset skulle sluta 17 så fortsatte dom ett tag till.

Jag och maken hann en prommis innan vi började med middagen.  Busungens Mormor och Morfar kom förbi med present, men stannade inte så länge. Sen middag. Lammgryta i ugnen. Busungen var knappt hemma – dom for ut med ficklampor och tjuvknackade på grannarnas dörrar. Men efter nio kom han hem och insåg att nåt salt i magen inte skulle sitta helt fel. Som tur är fanns det lite lammgryta kvar…

 • Söndag:

Prommis på förmiddagen. Och sen dammsög jag och började ta bort allt ur våra sängar. Vädrade sängkläder och vände madrasser och tog hem för  tvätt av sänglinne och bäddmadrasser.

Sen lunch.

Och så gjorde jag tårta.

Och sen kom det gäster – fast bus var ju förstås inte hemma. Men lagom till kaffet kom han och en kompis  så då fikade vi tårtan (en likadan som på bilden ovan, fast den här är från förra födelsedagen som den uppmärksamme nog lade märke till. Den har har bara åtta ljus på sig).

Därefter gick maken och hans morbror ut och började höja en boda som håller på sjunka ned i jorden – tja, inte riktigt, men den behövde lyftas för att den inte SKA sjunka i framtiden. Och medan dom pysslade med det målade jag dörren ett varv till. Efter höjd boda och tillplockning efter målning och höjning åt vi middag. Thai igen. Mussaman Curry. Återigen var det svärmor som fixade thaikäket. Och SEN åkte vi hem.

Och här hemma har jag hunnit tvätta ett par maskiner samt pyssla ett gratulationskort. Och läsa godnattsaga

Puh… snacka om fullspäckad helg.

Nu håller jag tummarna att halsen inte blir ondare och att jag är pigg och alert i morgon med. Hur nu det ska funka efter en sån här helg. Jag behöver en helg till. NU.

4 kommentarer

 1. matts

  phu, ibland skulle man behöve en dubbel helg

 2. ☆ Cia

  Heheh ja det där med en extra helg till helgen skulle jag inte ha något emot!

 3. martina

  godmorgon! allt bra? 🙂

 4. trollmor

  oj oj ,fullt upp . Det som jag brukar säga förläng helgerna. Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑