Speltillverkning pågår

spelfigurer

Tja… nu har jag tecknat upp figurerna till spelet som jag tänkt tillverka åt bus. Har även tecknat upp lite skog, nån repstege till genvägar, bro, sjöar och sånt… Nu har jag det jag gör innan allt är målade och klart. Sen ska alla figuer monteras samman till en spelplan – som jag tänkt ska se ut som en karta – innan jag printar ut och laminerar.

Tanken är att man ska ta sig genom kartan – till slottet. Och på vägen ska man möta både elackingar och goda figurer. Med sig på vägen har man en bunt guldpengar som man ska levera till slottet (varför har jag inte klurat ut ännu… kanske dom har blivit stulna av några skurkar??) – som vaktas av en drake. Möter man en otäcking måste man duellera (med tärningarna) och förlorar man får man betala guldpengar. Möter man en god måste man bevisa att man är i skogen med ärligt ärende (med hjälp av tärningarna) och kan då tjäna extra guldpengar.

Den som har flest gulpengar kvar när dom kommit i mål vinner Blir man av med alla pengarna innan man är i mål förlorar man.. allstå är det ingen garanti att den som är först i mål vinner…

2 kommentarer

 1. Pikegirl

  Jag ser fram emot att se dem i färg.
  Vad är det för något, den där gubben med svans? Ser lite läskig ut 😐
  svar

  ja.. nåt elakt troll, tror jag…

 2. Cia

  Ser ut att bli ett spännande spel…Hur är det tänkt att det ska gå till?
  svar

  Det står ju! haha…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑