Strålande helg

flakanäsudden1

Ja nu är den äntligen på G – vårvintern.

Vi har haft kyliga nätter – nästan ned mot -20, men med inte ens hälften av graderna dagtid. Strålande sol, men en lite bitig vind. Skidor lockar inte än. Dels är det för dålig snö. Bara puder. Och så är det, som sagt, lite för kallt för att ge sig ut på havsisen när det blåser lite.

Men nu anas dom där dagarna som man bara måste ta vara på. Varenda minut av snö och sol…

I går var vi ute mycket. Skottade… grillade… promenerade. Klättrade i snöhögar.

Idag blev det också utevistelse med lite skoter och grillning hos makens morbror & co! 🙂

flakanäsudden3

Ungen var nöjd över att få köra lite. Solen var härlig på våra näsor och nu behövs solbrillorna. Vit snö och sol är fantastiskt (jobbigt) för ögonen.

flakanäsudden4

Korven var mumsig och tårna blev kalla.

flakanäsudden2

Det var nämligen 12 grader kallt, trots solen. Så det var härligt att få komma inomhus i lilla gula sen, för kaffe och uppvärmning av diverse kyliga kroppsdelar.

Nu har ungen sportlov. Det har inte jag och maken. Men vi ska försöka nyttja dagar vi slutar tidigt till roligheter. Hoppas på fortsatt fint väder. Såna här dagar laddar batteriet enormt.

 

2 kommentarer

  1. Therese

    Visst är det en härlig tid?!?! Ser att ni med njöt, men kallt ändå, Luran frös om fötterna så vi åkte hem efter några timmar… Men nu kan vi nyttja uterummet igen iaf, så fort solen skiner blir det så skönt där – äntligen! Här är det sportlov först nästa vecka, och jag siktar på en eller två lediga dagar med ungarna om det vill sig väl. KRAMAR

  2. Camilla

    Så ljuvligt att kunna vara ute på isen, här är det inte alls säkra isar varje vinter – men i år verkar den stark och bra. Den övre bilden med livbojen var snyggast i dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑