Sur mat

Ikväll blir det surströmming med jobbet.

Jag äter aldrig surströmming hemma. Vill faktiskt inte få in lukten. För nån ljuv doft är det ju inte frågan om. Men däremot kan jag gärna tänka mig att äta det borta, hos andra. Och ikväll blir det då med jobbet.

Jag vill helst ha hårt tunnbröd, mandelpotatis och MASSOR med lök på min klämma.  Ingen gräddfil.

Kvällens surströmmingar blir de första för i år. Och kanske de enda. För det brukar inte bli mer än en eller två gånger per år som dessa jästa firrar hamnar i min mage.

Sen ska jag rapa surströmming på maken resten av kvällen! Uppskattas säkert (inte)

4 kommentarer

  1. evans

    Nej, jag håller med dig! Den lukten vill man verkligen inte ha inne! Jag har övergett surströmming och satsar på sill istället. Det är så pilligt att få loss köttet från strömmingarna…

    Ha det så gott i kväll!

  2. m a r i a k o d e n

    Åh, vad sugen jag blev! Har lärt mig äta det på äldre dar……. 😆

  3. Cia

    Jag har inte ätit surströmming, minns att pappa fick äta det ute i trädgården (kanske smakade jag när jag var liten, minns inte).
    fast jag skulle nog helst ha mjukt tunndröd massor med potatis och gräddfil… Äter lök med försiktighet.

  4. therre

    Sambon använder alltid massa gräddfil. Haha 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑