Tankat

I går satt jag och gjorde min lilla nya kompis redo för att användas även ute på nätet. Jag har ju knappt använt min laptop, eftersom vi bara har en nätverkskabel hemma och inget trådlöst, vilket innebär att jag bara precis provat bildbehandla lite på den. Det blir att använda den vanliga stationära istället…Men nu när det är beställt mobilt internet är ju tanken att jag ska kunna surfa när jag är i Lilla Gula Huset, och då behövs ju lite annat på datorn.

Och tänk så länge sånt alltid tar, även om det inte strular.

Jag laddade hem ett antivirusprogram AVG-free, och installerade. Och självklart behövdes det ju uppdateras ett par omgångar.

Samma med windowsuppdateringarna. Eftersom datorn knappt varit uppkopplad var det många nya uppdateringar – och därmed ett antal omstarter. E-posten var inte konfigurerad.

Och jag hade heller inte laddat ned messenger. Och jösses vad det sistnämnda strulade. En av filerna blev trasig vid uppackning och sen påstod datorn att jag redan hade filen på datorn när jag försökte ladda hem den igen. Oavsett om jag avinstallerade eller inte… Suck och stön. Men tillslut fick jag det att funka också.

Jag laddade självklart hem programet jag gör fotoböcker i, från Ifolor, och sen tankade jag över bilder från den gamla datorn, samt från nya stationära. Och slutligen installerade jag ett gratis ordbehandlingsprogram som jag tycket var smidigt… Abiword, som finns här!

Nu är det ”bara” modemet som saknas.. och säkerligen ett gäng inställingar innan jag är redo att bege mig ut i cyberrymden även när jag är ledig!

4 kommentarer

 1. Åsa.S

  Abiword… är det kompatibelt med word2007?
  Sonen behöver och mamma vill inte betala…

  ÅsaJa du kan välja att spara i .doc Fast när man laddar ned det vill det först bara spara i sitt eget format, men man kan välja till en massa andra filer dom ska gå spara som. Sen kan man även välja till vilka språk man vill ha rättstavning på. Ser ut som GAMLA word (6.0 elelr nåt sånt??) i upplägget. Det innan det blev en massa fönster, om du fattar. Tog liten plats på datorn och var snabbt. Duger fint åt mig! 🙂 Jag har kunnat öppna .doc-filer som mailats till mig utan problem i alla fall. Och skriva egna!

 2. Cia

  Tänkte på Åsas fråga… Open Office från Sun är väl gratis och kompatibelt med Microsofts dito?

  Hua jag alla inställningar… Jag har ju hållit på med det jag med. Min älskling är ju bara halvfixad än så läng. Jag har ju bytt till Vista 64 bitars också bara för att quadprocessorn ska funka så jag var rädd att mina program inte skulle vilja vara med och leka. Jag har ju betalat multum bara för Adobe sviten…. Läskigt var det men ser ut att funka. Även mitt älskade Homesite som Adobe köpte upp och slutade utveckla för att kunna lägga ner det senare funkar Jippie.

  Men det blev 3,5 Operativinstallationer innan det blev rätt operativ (Dock på engelska).

  Datorer är bra när de funkar och rullar på däremellan mär de ska uppgraderas…Puhhh vilket elände!

  Bra kämpat av dig. M tog hand om halva min 😉

  Cia Ja open office är kompatibelt med Microsoft. Men vi har det på jobbet och jag gillar det INTE! haha.. kom mycket mer överens med Abiword

 3. Charlotte

  Titta in hos mig och tävla om en praktisk resväska. Trevlig valborg!

 4. Maria

  Nu är jag tillbaka =) …eller på fredag rättare sagt. Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑