Testat Casa Amarilla

casa-amrailla5

I går hade det gått fem veckor sen Pequena Casa Amrailla tappades på flaska. Dags för provsmakning.

När vi fyllde flaskorna smakade vi ju såklart lite – då var det aningen fränt i smaken men man kunde ana att det skulle komma att bli bra när det fick mogna.

Nu – fem veckor senare – har det hänt en hel del med vinet. Fränheten har försvunnit och smaken har vuxit. Dock ska det stå ytterligare minst en månad innan det är färdigt. Och med tanke på att det vita vintet – Piccola Casa Gialla – nu ett halvår efter vi fick det på flaska – blivit riktigt, riktigt bra så gissar vi att det är vad som kommer att hända även med det röda. Bara man ger det tid och att man har tålamod att vänta…

casa-amarilla3

Vi kan också konstatera att vinet är kristallklart – möjligen med en liten, liten fällning i botten på flaskan. Men det är inget som följer med när man häller upp, utan det kommer i sånt fall med när man vänder flaskan upp och ned för att ”skaka ut det sista”.

Ska bli spännande att se hur det smakar om ytterligare en månad.

casa-amrailla4

För övrigt har vi igår – den 8 mars – startat upp ytterligare en sats vin. Nu ska det bli Rosévin. Och eftersom det också bör stå i minst ett par månader efter buteljering så är det hög tid om vi vill ha rosévin till midsommar.

Etikett ska tillverkas. Och vinet kommer få namnet: La Petite Maison Jaune (alltså precis dom dom andra – Lilla Gula Huset, fast här då på franska, det röda är spanska och det vita italienska)

4 kommentarer

 1. Maria Eliasson

  Mums ! Gud vad gott det verkar. Spännande med hemmagjort 🙂

 2. Camilla

  Så roligt att det blir bra vin!

 3. Åsa

  Spännande! Jag blir lite sugen själv på att sätta vin! 😛

 4. Soffie

  Men va kul med hemmagjort vin, köper du en sån där vinsats eller hur funkar det?vilken fin etikett på flaskan har du målat den?

  Svar: Ja vi köper färdig vinsats. tillsätter vatten och följer instruktioner. Och etiketterna gör jag i datorn – utgår från ett foto av Lilla Gula som jag anpassat efter vitt och nu rött vin. Ska strax göra en för rose också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑