Träningsvärk MEGA

Alltså  – det här löparknät är nästan inge bråkigt alls längre. (peppar, peppar…)

Jag gör mina stretchövningar en gång per dag (två när det var helg), plus några till övningar som jag hittat på diverse andra olika sidor – och jag gör det  ORDENTLIGT – även på den friska sidan). Och eftersom det inte smärtar längre har jag lagt till lite mera styrka i samma area – rumpa/lår/knä. Utfall åt sidan, vanliga utfall, höftlyft… Vilket resulterat i GRYM träningsvärk. Gahhh… av att stå framför TVn i vardagsrummet. Hihi..

I dag höjde jag ribban ytterligare ett snäpp och la till Camillas tips. Och det då EFTER jag gjort stretch och styrka. Så nu är jag DUKTIGT trött i benen. (ändå körde jag ”bara” 3 varv.. jag hade ju redan stretchat och kört styrka (med typ liknande övningar)  i ca 25 min INNAN jag började med det länkade programmet!!!)

Om jag hade träningsvärk i söndags och idag så kommer jag väl inte kunna gå i morgon. 🙂

Jag har även varit och investerat i ett sånt här band .

kneestrap

 

(och – nej – det är INTE mitt knä på bilden!!!! 😉 )

Fast det ska sitta över knä med de problem jag har. Vissa säger det funkar, andra inte… vi får väl se. Än ska jag inte springa i alla fall.

Men nu tar jag trappor som hej bara. Och Cyklar fint. Och nedförsbackar i rask promenadtakt går fint. Och faktiskt fick jag springa några meter framför en vägbult idag – det gick det med!

Heja mig.

 

3 kommentarer

 1. Camilla

  Duktiga du!!! Jag kan inte heller gå i dag, för att inte tala om att sätta sig. Aaaj, mina lår! Var på stationsträning i går lunch och i dag gåggade jag 5 km, snabbare än på länge. Hoppar nog övningarna i dag.

  Svar_ Jag hade inte mer träningsvärk än dagen innan… ofattbart. Har tagit två promenader idag. En ruskigt snabb på 2 km och en snabb på ca 5. Lite känningar – men jag fixar trappor, och det är liksom ett riktmärke. Ingen styrka ikväll. Men stretcha ska jag.. innan godnatt.

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Bra att du är så klok och tar hand om dig och ditt knä, har läst via telefonen och därför varit dålig att kommentera, men har nu orkat logga in och surfa runt på ”riktigt”. Gillar ditt kvällsfoto i massor, så fint! KRAM

  Svar: Ja, jag MÅSTE vara duktig. Får smått panik om jag tänker att jag INTE kommer kunna springa… om jag gjorde nåt dumt när jag tog långloppet, om vintern är förstörd.. jag kör hårt med strecth och styrka. Ingen styrka ikväll dock. Två prommisar – en supernsabb på 2 km och en snabb på ca 5. Lite känningar – men jag fixar trappor och det är liksom ett riktmärke…

 3. Åsa L

  Du kämpar på du, duktigt!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑