Tvåltillverkning

tvål

Det funkade att göra egen tvål.

Det enda som strulade var att den tvålmassa jag färgade gul stelnade så sjukt fort att jag inte ens hann hälla över den i formen innan den klumpat sig. Men det var ju lätt åtgärdat. Jag smälte om den!

Sen skulle den andra halvan bli röd – men eftersom jag hade vit tvålmassa (inte genomskinlig eftersom det var slut) blev den ju rosa. Såvida jag inte hade lust att tömma hela färgflaskan. Och det hade jag inte.

I övrigt funkade det hur bra som helst

tvål2

De rosa tvålarna luktar apelsin/kanel och är också dekorerade med kanelstänger eller stjärnanis. De gula tvålarna luktar honoung. Därav biet!

3 kommentarer

 1. Kraaam

  Åh så kul – sånt där har jag länge velat prova att göra men det har inte blivit av. Älskar dessa goda dofter.

  Angående mitt inlägg om att inte längre jobba på dagis så menar jag inte att det bara är att torka näsor och bygga snölyktor, men som extra personal på 50 procent under en kortare period så är det just bara det. Man får inte var med att utveckla eller gå in närmare och det känns som man bara flyter omkring.
  Jag skulle gärna vilja ha en fast tjänst på ett dagis men jag har varit sjukskriven i så många år och har inte provat gjort så mycket annat.
  Med mitt inlägg menar jag att jag går verkligen in för det jag gör och jag gör det med hela hjärtat men det är så mycket annat som ska stämma in.

  När man skriver inlägg så kommer man inte alltid in på närmare detaljer, givetvis så spelar resorna till och från detta ställe roll.
  Samt att några i personalen där inte riktigt är de som jag kommer överens med.
  När man jobbar på dagis så är det så viktigt att man funkar tillsammans i personalgruppen oxå. På det där stället känns det lite som om några har tappat gnistan och då är det svårt att som ny komma med ideèr bland gamla rävar 😉 .

  Kram Åsa

 2. Cia

  Övning gerfärdighet! Blev ju jättefina tvålar.

 3. Anna

  Jag har alltid gått och tittat mot de där ”tvålmakar-kiten” på Panduro men aldrig riktigt vågat prova på. Kul du visade bilder, dom blev ju verkligen tjusiga!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑