Underbara fantastiska vårvintersol!!!!

marsfjärd1

Plus 5-6 grader. Strålande sol. Och ett decimetertjockt täcke nysnö.

Då MÅSTE man ut på skidor.

På isen.

marsfjärd2

Det var i stort sätt orört. Jag fick göra mitt eget spår. Vilket var rätt tungt – eftersom det var rätt ”kladdig” snö.. men skitsamma – det är max en dm snö… sen är det ”blåis”…Men det är sååå mycket vackrare med snö än med is….

marsfjärd3

Helt solo jag, isen och solen. (maken låg och sov och kände sig krasslig och bus var väl piggare (om än inte helt kurant)  än dagen innan, men hade skidorna hemma så själv fick jag åka. Det var ganska mysigt… )

marsfjärd4

Efter ett tag hittade jag det jag sökte – det uppdragna spåret. Det brukar finnas ett sånt på isen… och så även i år. Och jag var nog först i det. 🙂

marsfjärd5

Mycket vatten intill strandkanten… Men spåret var draget utanför, eller innanför det blöta.

8,5 km fick jag ihop. Snacka om ljuvliga kilometer. (och när jag kom tillbaka till gula huset var kaffet klart!!!)

Hoppas jag hinner en sväng imorgon med. Men då ska det visst inte vara sol… Snarare snöblandat regn… så det är väl tveksamt om man tar sig ut då….

Nu ligger potatisen i ugnen. Romsåsen gottar till sig i kylen och maken ska strax lägga laxen på grillen. Och innan vi vräker i oss firren blir det räkor och aioli samt tomatsallad med mozarella

 

6 kommentarer

 1. Camilla

  Men åh! Där hadejsg velat göra dig sällskap ju! Vilken lyx!

 2. Pernilla

  Jisses så härligt!
  Har en kompis som ska uppåt i landet nu, för att åka utför. Skulle nog kunna ge vad som för att åka med. Upplevelsen är i särklass när det är så fint den här tiden.
  Men i stället finns det en planerad resa till varmare brädgrader planerad.
  /P

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Guuud så härliga bilder, förstår att du njöt. Vi njöt av solen här hemma på gården i går, i dag verkar vi dock få en dag med mindre sol, snöade nyss… KRAM!

 4. lillkakan

  vad härligt det såg ut!!
  här har vi snart ingen snö kvar! backen idag har nog öppet nästa helg med men sedan vete katten…. 10 grader varmt! härligt!
  Jo de blev 2 h i bil upp å 2h i bil hem! lilleman var rätt trött idag!
  nu bakar jag igen….nya bullar ska jag testa! fyllning är florsocker vaniljsocker å choklad =0)

 5. soffie

  å vad härligt du haft det fina bilder, men jisses va snö ni har kvar så mycket har vi inte ens haft på hela vintern!kramen och svar Grekland har jag varit mycket i förr så nu har vi fått smak på Spanien men Grekland kan jag tänka mig åka tillbaka till igen:) sista gången vi var där var 2009:)Kreta blev det då

 6. Junitjej

  Vilka vackra bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑