Barnmässa med CIRKUSTEMA

Sista februari och första mars är det dags för årets BARNMÄSSA. Här kan man läsa det lilla som är klart än så  länge

Årets tema är som synes CIRKUS. Och det ska bli sååå kul….

”Gamla läsare” minns att förra året var temat Pirater och vi gick  all in på vår förskola som deltog med monter med aktiviteter plus att jag hade två sångstunder per dag på temat pirater och hav. Så här såg vår ”Monter” ut.

Och jag såg ut som nedan på barnmässan 2013

I år är det alltså CIRKUS som gäller.. .och planeringen är i full gång.

Jag siktar såklart på att ha sångstunder med barnen även denna gång. Alltså pågår arbetet med att hitta sånger på temat. Och jag vill ju allra helst att sångerna ska innehålla rörelser eftersom jag upplever att barnen är så mycket mer deltagande när sångerna innebär att dom ska röra sig – mest hela tiden.

Det är inte helt enkelt att hitta cirkuslåtar med rörelser i. Många vanliga rörelsesånger går ju att hänvisa till akrobater – men resten: Hästar, trollkarlar, ballerinor, clowner… ja ni vet… jag har löst det genom att skriva några nya egna sånger till i februari/mars. Dom är än så länge otestade på barnen men i månadsskiftet januari/februari kommer vi börja sjunga cirkussånger på sångstunderna på jobbet så då får jag ju prova…

Och så har jag ju självklart tillverkat en sånglåda som passar till temat:

låda1

Ett stycke stor kartong Tork grundmålades vit! Eftersom den var helt nedlusad med tryckbokstäver! 🙂

 

låda2

 

Och sen fick den cirkusränder:

låda3

låda4

 

Och när alla linjer var färdiga (det är dom inte på dom här bilderna) blev det såklart vimplar också:

låda5

låda7

låda6

Och jag har börjat fylla den med saker som hör sångerna till.

Jag har även koll på min utstyrsel. Men den får jag inte visa för busungen. Han är rädd att någon kommer ”knycka” min idé. Men jag tycker i alla fall att det blir skitbra. Och jag kan skvallra att det handlar om shockrosa och svart! Och klackar!

Och så en gitarr till det så är det bara köra BARNMÄSSA( här deras FB-sida)  … på tema CIRKUS.

4 kommentarer

 1. soffie

  men å vad roligt och du är verkligen så himla påhittig, så himla duktig!

 2. Pernilla

  Du är ju bara för härligt driftig! Så fin cirkus-kartong. Ska bli kul att se vad det blir för utstyrsel. Har mina misstankar. Du kanske ska gå på lina också? Fast det är svårt i klackar.
  Cirkussånger har jag inga. Den enda jag kommer på är ”hej clown” och det är ju inte precis någon barnvisa.
  /P

 3. Lillsyrran

  Vad sägs om ”En elefant balanserade…”?

  Svar: Ja – den har jag tänkt på… men det blir en annan elefantsång…

 4. ☆ Cia

  Cirkusdirektör skulle annars vara coolt.
  Svart frack… och cerise under och kanske nätstrumpor och svart kjol 🙂

  Fast de här guldbanden är ju coola.

  Svar: Onekligen coola. och du är inne på rätt spår.. men resten får du privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑