Gigantisk kotte och snöigt elljusspår!!!!

kotte1

Kommer precis från skogen – men det var inte där jag hittade Megakotten på bilderna här. Kolla sizen!!!Och för att ni inte ska tro att jag har ovanligt små händer så jämförde jag den även med en en-krona:

kotte2

Den  här ÄR helt klart större än normalt. Och det konstiga var att alla andra kottar – både i trädet och på marken under – var av vanlig storlek.

Men som sagt.. det var inte på dagens skogstur jag hittade den.

Nej dagens sväng handlade om att premiärspringa elljusspåret för säsongen. Och eftersom jag nött det väldigt många varv vid det här laget så vet jag att risken för att det ska vara blött så här i början på barmarksäsongen är mer än stor  – alltså tog jag ”gamla” jogginskorna, för att slippa ”grylla” ned dom nya (vet ni förresten vad ”grylla” betyder.. för det är ju inget ”riktigt” ord!)

Klokt av mig.

För det VAR blött. Men vad värre var – det var SNÖ. Skitmycket snö till och med. Spåret ligger ordentligt skuggigt på sina ställen, och stundtals väldigt lågt, men jag trodde ändå att det skulle vara snöfritt. Vi har ju inte snö nån annanstans. Men ack vad jag bedrog mig. Snö – säkert 1/4 av spåret var snö. Och is. Det handlar alltså om där skotrarna packat snön för skidspårens räkning. Icebugsen hade varit att föredra. Men se, dom vägrar jag använda när vi kommit in i maj. Förra året tog jag tärrängpremären den 16 maj – och så var det minsann snöfritt. Och i fjol hade vi ju sååååå sjukt mycket snö. I år har vi knappt haft nån. Knepigt.

Men eftersom jag ändå blött upp fötterna på första varvet så tog jag ett till. 8,7 km terräng, alltså. Det känns säkert i benen i morgon. För branta backar (med is och snö!!!) är något annat än slät asfaltlöpning.

Nu ska jag koka ägg till kvällens kycklingssallad. Och så ska jag skura toan. Trist. Toastädet alltså. Inte middagsfixet.

4 kommentarer

 1. Camilla

  Det var en rejäl kotte det där. Megastor!
  Men hjälp, har ni snö fortfarande? Här har det visserligen varit lite kallare en period, men det känns ändå verkligen som försommar.

  Svar: Det var ju det jag trodde att vi INTE hade.. förutom nån sån där jättemegahög som traktorn fixat (en sån vi alltid har på gården på Lilla Gula…) Alla gräsmattor är ju räfsade och så… men jösses så snopen jag blev när det var snöis på spåret. Men det har säkert att göra med att vi just inte haft nån snö. allt blev ju bara blåis tillslut. Och i skuggiga lägen så blir det lite segt, uppenbarligen.

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Vilken stor kotte! Å japp, även här så var stora delar av elljusspåret snöigt då jag tog det förra veckan, å halkigt, ångrade att jag inte hade icebugsen… dessutom skidspår kvar i de mest skuggiga delarna, galet! Men i dag lyser solen så då hoppas jag tiningen skyndas på… Ha en toppen dag! KRAM

 3. Soffie

  Wow va stor kotte..

 4. Junitjej

  Jösses, vilken kotte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑