Hej! Kollikok!

mulle

Kolla vilken snygging. Värsta pinglan ju. Och trots läppstiftet trodde alla att jag var en HAN. För Mulle är ju ett manligt troll, visst är han?

Faktiskt var det inte en endaste unge som kände igen mig idag, när jag hastig och lustigt fick axla rollen som skogens väktartroll nummer ett – Mulle!

Men jösses vad svettig jag blev. Tog på mig mina vanliga utekläder UNDER mullemunderingen så det blev tokvarmt. Dessutom var näbbstövlarna försmå så jag fick ont i tårna. Haha… men kul var det!

Och visst måste Mulle var släkt med Trulla – som jag agerade förra hösten… Då med lite längre varsel så jag hade med mig sminkprylar – något jag saknade idag! För lite lika varann är dom allt.. eller hur?

3 kommentarer

 1. Sanna

  Ha ha….vilket sött Mulletroll.
  Jo, jag håller med dig om att det är skillnad på att säga förskolfröken och dagisfröken, men det där med ordet dagis tror jag blir svårt att få bort i folkmun. Det är som jag säger, det låter mjukare och gulligare.
  Annars ligger ju ofta tolkningen hos mottagaren. Vill jag nedvärdera mig själv genom att tycka det är fult om någon säger skurkärring, piga, städerska istället för lokalvårdare så är ju problemet mitt. Jag städar hos folk och är duktig på det – oavsett vad folk tycker om det.
  Annars tycker jag inte om när det blir hets, eller språkpolis när någon råkar säga ”fel”. Alla förstår ju ändå. Så kan jag tycka om ordet dagis…..och det är väl bara hos vissa gamla, eller fördomsfulla människor som idén ligger att Ni bara passar småungar, alltså bara är barnvakter då vi föräldrar vet att ni är så mycket mera än så. Vi föräldrar följer ju våra barns utveckling och ser hur duktiga de blir. Jag har stor beundran för personalen på förskolan, så synd bara att vissa blir så upprörd och känner sig nedvärderade då man råkar säga dagis.
  Ja, det var väl min slutplädering…..ha ha…..jag är supertrött idag. Eller har väl känt mig så i flera dagar. Hjärnan är inte riktigt med, så jag flummar mig igenom alla samtal känns det som.
  Ha en trevlig helg Linda – äntligen fredag imorgon!

 2. Cia

  De måste vara syskon (Skogsmulle och Trulla alltså).
  Skogsmulle när jag var liten tror jag hade en grönfärgad golvmopp eller två som hår. Det är bara en svag minnesbild jag har.

 3. candygirl

  Sanna: Så sant, hälsar Dagisfröken! 🙄
  Cia: Nå? Passade jag galet bra som MULLE? Garn hår har jag också sett.. här fick jag hoppa in helt oförberedd och ta det som fanns i mullepåsen. Hade inte ens smink. Dom kunde erbjuda teatersmink, men då hade jag ju blivit osminkad resten av dagen (när jag skrubbat bort teatersminket) och det gick jag itne med på. Nu lånade jag ett läppstift och rosade kinderna bara. Och ögonen dolde jag under peruken. Såg knappt nåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑