Samlingstavlan

samlingstavlan

Mer jobbrelaterat!

Min samlingstavla är klar. Och invigd. Tavlan har ju i och för sig varit färdig ett tag, men barnen tog en liten stund att ”göra”. Först har jag ritat en tjej – utan huvud. Alltså klänning och strumpor. Och en kille – tröja och brallor. Dessa kopierade jag och målade i olika färger. Sen har jag har fotat porträttbilder av alla barn, förminskat dom till 2,5*2 cm, klippt ut huvudena och klistrat dom på de tecknade kropparna. Därefter åkte allt in i laminatorn (det är därför det blänker så väldigt på fotona) och sist klippt och limmat upp allt på färgade glasspinnar. För säkerhets skull skrev jag även barnens namn på pinnarna.

Färgerna på kläderna är valda utifrån att man ska kunna sortera och räkna och träna färger. Hur många har rosa kläder idag? Finns det flera pojkar med gröna byxor? Självklart kommer matematiken även in då det gäller att räkna hur många barn som är på förskolan den aktuella dagen. Hur många är lediga? Hur många är sjuka? Vad blir det tillsammans. Är det flest pojkar eller flickor? Och så blir det lite ljudlekar/bokstavsträning när man ska lyssna vem som börjar på bokstaven ”S” och vilket barn som heter W-I-L-L-E osv…

Nu ska jag sluta plåga er med mitt jobb…. Istället ska jag gå ned i källaren och leta fram varmare täcken till natten. Det börjar kännas kyligt!

4 kommentarer

 1. Cinsaga

  Riktigt söt och BRA samlingstavla tycker jag. Jag var förresten med lillkillen på hans förskola idag – supermysigt !!!

 2. Mums

  Vilken fin och pedagogisk tavla.

 3. candygirl

  Cinsaga: Så bra ni hade en härlig dag, då du får se vad han sysslar med på dagarna.
  Mums: Ja ibland är jag riktigt överpedagogisk. Andra dagar går jag med armarna i kors typ.. och längtar efter helg! haha….

 4. T H E R R E fotoblogg

  Jättekul och bra idé du! JÄTTEFINT! Jag tycker om när du gjort kropparna också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑