Kreta, Söndag 13 juli: Dagen vi badade trots röd flagg och maken svedde låren i solen

13bad

Fortsättning på Kretadagboken.

Dag 7:

Sov gott – som vanligt. När jag var upp och stängde balkongdörrarna halv sex var det riktigt svalt innomhus. Skönt. Inga kyrkklockor försökte väcka oss, trots att det var söndag. Konstigt…

Idag tog vi ingen förmiddagsprommis, i vanlig bemärkelse. Istället köpte jag pizzaslicebitar på bageriet i samband med att jag var och handlade morgonbrödet. Sen packade vi kyl- och badväskan och gick till stranden redan före lunch! Vi skulle nämligen till en annan strand. En med mycket större vågor.

Stranden i Georgioupolis är i det närmaste oändlig. Men om man vandrar, och vandrar, och vandrar lite till, kan man komma en bit utanför där alla andra ligger och trängs. Så man nästan är själv på stranden. Sånt gillar jag. Vi har badat mycket där. När bus låg i vagnen och det var enkelt att ta sig en 45 minuters promenad. I år badar vi närmare, eftersom bus ska promenera själv. Men idag tog vi en sån längre prommis.

Det gick dock lite tungt för bus att promenera just denna förmiddag så vi vek av, ned mot stranden, från promenadvägen, lite tidigare än vi tänkt. Kanske efter 25-30 minuter. Men det var inte mycket folk där heller.

Det var röd flagg denna dag – alltså egentligen badförbud. Men folk badade ändå. Där vattnet bara gick upp till knäna. Så vi badade vi med. Men man kände verkligen hur starka undervattensströmmarna är. Jag hade inte tordas gå ut längre. När vågorna är så där jättestora så man blir helt översköljd, trots att vattnet bara är knähögt, skulle man ju inte ha en chans om man tappade balansen på lite djupare vatten. När vi hoppade och busade i vågorna färdades vi från vänster till höger i högt tempo för varje våg. Vi fick jämt gå upp mot stranden och promenera uppåt igen för att inte hamna allt för långt bort från våra saker. Men kul hade vi!

Vid fyratiden gick vi hemmåt igen – då tog vi strandvägen hem – det tycker bus är lättare. Då känns det ju som om han badar hela tiden.. haha…

Vi var rätt saltsugna när vi kom hem. Så jag svängde förbi en affär och inhandlade lite gott medan bus och maken gick hem och packade upp väskorna. Sen satte vi oss på balkongen och tog ett litet mellanmål. Det var ju ändå rätt många timmar innan middag (som vi brukar äta mellan 20:30-21:00 ca)

mellis

Bara nyttigheter: Bröd, tapenade, oliver, coca-cola, ouzo… mums…

Maken hade bränt sig på låren och såg rätt kul ut när han svalkade dom med kylskåpskallt vatten!

13bränn

Kvällens middag fick sedan bli stora kokta räkor. Bus ville ha spagetti med köttfärssås.

13middag

Nu har vi avverkat halva semesterresan.. Bara resten kvar…

Och fortsättning på dagboken följer.. haha…

(Översta bilden – den där bus dricker vatten på stranden – är en till av mina absoluta favoriter. Tycker den gula flaskan gjorde sig så bra mot den blå himlen. Jag hann inte med att fota honom när han gjorde det ”på riktigt” så jag fick be honom göra om samma sak igen, trots att törsten redan var släckt. Men han är ju van att mamma ska fota så han ställde snällt upp.. och sen frågade han: Fick du nån bild, mamma? )

4 kommentarer

 1. Maria

  Ojoj vad roligt att läsa om allt. Jag har varit dålig på att kommentera dina inlägg men jag kikar in och läser varje dag. Som vanligt bjuder du på fantastiska bilder och det är en ren njutning varje gång man ser att du uppdaterat. Stor kram från Maria

 2. Gunilla -nillisen

  Det DÄR kallar jag RÄKA!!! Lika stora som kräftor ju!

 3. Sofie

  Vilka härliga bilder. Nu längtar jag massor till söndag så jag också får åka till Grekland 😎

 4. Cia

  Hmmm tror inte vi hade rödflagg någon dag. sista dagarna var det gult men. M verkligen älskar de där stora vågorna dock 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑