Mycket gjort idag

Idag har här varit varmt, men mulet. Inte helgrått, utan moln och sol, moln och sol. Ett tag såg det ut som det tänkte börja regna, och med tanke på värmen och luften var jag säker på att det skulle bli åska.. men icke. Istället blev det soligt och fint till kvällen!

Passade på att göra lite nytta (och annat än sola)  idag.

Videobutiken i stan ska slå igen. Och dom reade ut sitt lager. Alltså åkte vi dit. Men eftersom bus snorar och nyser så tog vi bilen. Och så upptäckte vi att det lät nåt alldeles förskräckligt illa när vi körde. Det dunkade… Ju fortare vi körde desto värre lät det! Jag blev helt knäsvag… såg framför mig att nu håller hela motorn på skära, eller nåt… Vi körde i alla fall hem (efter vi konstaterat att rean var en riktig SKITREA! Blä…) och började undersöka. Maken tog hjälp av en kompis och tillika granne.. han trodde det kunde vara ett hjullager som blivit dåligt. Men tyckte det lät lite konstigt med tanke på att bilen inte gått så långt. Dom hissade upp bilen och snurrade hjulen runt runt och lyssnade.. och snurrade.. och kände. Eventuellt vänster framhjul då… hmmm…

De beslutade sig för att ta en till sväng med bilen och lyssna….

Och när dom kom tillbaka från den turen fick jag veta att nu var ljudet spårlöst borta. Väck! Försvunnet! Knasigt. Men bra! Troligtvis hade det kommit in en sten, eller nåt, i hjulhuset.

Senare var maken till en bilskrot och fixade en ny dörrhögtalare till samma bil. Vi köpte ju bilen i våras och har varit utan vänster framhögtalare sen dess. Men nu hade dom fått in en kvaddad Volvo som hade likadan högtalare som vi. Alltså fick vi ny högtalare för 100:-. Perfekt!

En promenad ned på stan blev det också. Vi skulle välja papper till begravningsprogramet.  Och bus fick nya gatukritor.. Han ritar, och ritar, och ritar på gården så kritorna bara tar slut! Haha…

Sen åkte vi och veckohandlade. Men då ides inte bus mer. Han ville rita istället. Så han stannade med farmor. En sväng på systemet blev det också. Vi har slut grilläsk.. Alltså alcoläsk. Haha.. perfekta att ha i matkällaren till när man tänder grillen!

Före middagen hann jag även med att dammsuga och dammtorka nästan alla rum. Perfekt. För enligt vädergudarna ska det inte vara några moln imorgon och med tanke på vad vi hunnit idag så innebär det att jag kan slöa, slappa och vara lat! Najjs…

1 kommentar

  1. Cia

    Men hallå?! Vart får du all energi ifrån? Makalöst!
    Skroten är bra…om man inte tvingas dit med bilen så klart 😉 Fast som det är just nu så har jag ju ingen bil och det är rätt skönt. Fast M har ju så det blir som om jag har det i alla fall. Han har en nästan ny Volvo flexifuel men växellådan har bråkat sedan han köpte den hos Volvo. Dock trilskas den så klart inte när han åkt dit för att få den fixad, visst är det typiskt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑