Lilla gula by night

lilla gula by night

I går kväll kom ett rejält åskväder till oss…. eller nja… helt nära var det aldrig. Aldrig närmare än ett par kilometer, men det bilxtrade och dundrade så det stod härliga till. Vi satt ute på altanen och kikade på skådespelet enda tills det började regna. Och jag gjorde tappra försök att fota åtminstone EN blixt.. om än lite dålig. Tror jag brände av ca 400 bilder… och inte EN ENDA fick jag på minneskortet. Jag satt med olika inställningar och sekvensfotade och hoppades att någon skulle fastna. Men icke. Hur gör man för att fota blixtar? Vad ska man ha för inställningar? *funderar*

Nu håller jag och svärmor på städa källaren efter sotaren. Inte för att han smutsade ner. N han nix. Han tog upp minsta lilla sotflaga själv. Men vi hade planerat för att han skulle sota ned och därmed förberett för städning. Så snart doftar hela källaren AJAX.

Ute är det svettigt och sol och moln. Hoppas på ett dopp senare i eftermiddag. Men jag har slängt in varenda bikini i tvättmaskinen… så ska dom användas så får jag ta dom från tvättlinan senare.

———————–EDIT—————————————-
Det var inte mindre än 647 bilder jag tog… och inte ETT enda blixtfoto blev det… *morrar*

4 kommentarer

 1. T H E R R E fotoblogg

  Jag vill också fota blixtar, nu har jag aldrig gjort det för jag är så himla rädd för åska *s* Men skulle jag göra det skulle jag köra på väldigt kort slutartid och sekvensfoto som du skrev, ställa upp kameran på ett stativ kanske och trycka av om man har en fjärris.

 2. Cia

  Nakenbad?

 3. Sanna

  Åska är mysigt men jag avskyr strömavbrott – speciellt under middagstid.

  Tack för dina gulliga ord på min blogg. Ja, jag befinner mig nog i en frusterande period. Ändå vill jag vara med familjen. Vill ju inte åka ifrån dem och skaffa barnvakt eller så men jag vill ha det något lugnare härhemma. Det känns som om det är bara jag som kan finna frid att sitta ned och pyssla med något stillsamt och alla andra far omkring som yra höns…ha ha…vi befinner oss på olika våglängder i familjen tror jag.

  Kram!

 4. Sofie

  Synd att du inte fick med ngn blixt…men det kommer säkert något fler åskoväder under hösten så du hinner testa igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑