Måndagssysslor

rörbäck

I förmiddags – när vädret var som dom ”lovat”, dvs mulet och varmt (och det kom regn i en hel minut, sen slutade det) gick jag runt och fotade ett ”somrigt Litet Gult Hus”. Tycker såna bilder blir finare om det inte gassar sol på alla blommor och så…  (jag ska visa dom sen, bara jag fått dom ur kameran!) Sen gick jag och bus ut i skogen. Varmt och myggfritt. Shortsväder. Men moln på himlen som gav föraning om åska.

Blåbär var det dåligt med – åtminstone med våra mått mätt. Men vi hade i alla fall 4 dl med oss tillbaka (efter att ha tagit en promenad på kanske 200 m enkel väg haha!)

Sen fuskade vi till luch och cyklade och åt kebab. Samt handlade lite bakingredienser. Vi skulle nämligen passa på att baka eftersom det inte var solarväder. Trodde jag, ja!

För innan vi ätit upp vår kebab och kommit hem med de inhandlade citronerna och muffinsformarna var det gassande sol. Och 25 grader varmt. Tur det var nåt så enkelt som muffins jag lovat bus baka. För onekligen lockade stranden mer än elvispen just då.

Nu sitter vi i solen och jäser… fulla av kebab. Och vissa av oss har även slickat skålen samt smällt i sig en stor nybakad blåbärsmuffins. Jag nöjde mig med att smaka en tugga och  ta en stor mugg kaffe. Däremot har jag precis gjort iste som jag tänkte dricka när den blivit rejält kallt…

Det finns några moln på himlen men jag hoppas jag skrämmer bort dom i och med att jag satt på mig min chockrosa bikini!

5 kommentarer

 1. Cia

  Alldeles perfekt lagom väder ju!

 2. Bia

  Ha, ha…är det din chockrosa som skrämmer bort molnen! 😛

 3. Sofie

  Åh, då blev det inte sista dagen förra gången.

 4. candygirl

  Sofie: Tja… vi HADE kunnat bada idag. Men vi gjorde det inte. Bilden är från i helgen… Vi satt hemma på gården och solade och läste ut Mio min Mio istället… Sen for jag och joggade i värmen. Hoppas, hoppas vi får nån till chans.. men jag tvivlar.
  Nu mullrar åskan. Den har mullrat hela em utan att det blir nåt. Men nu syns det faktiskt blixtar så det kanske smäller till snart!

 5. Cinsaga

  Åååååh… Nästa sommar kommer jag och invaderar i er i lilla huset minsann. *s* Njuuuut av semstern så länge ni kan. Började jobba idag. Kul, men lite ”sommarlovet är slut ångest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑